2500 munkavállalójától válik meg a Getir

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 08. 24. 09:09

A Getir globális csapatának több mint 10%-át építi le működési hatékonyságának növelése közepette.

Az elbocsátásokra a világjárványt követően a gyorskereskedelmi piacon tapasztalható keresletcsökkenés közepette kerül sor.

Az élelmiszer-futár cég, amely tavaly év végén 1,2 milliárd font értékű tranzakció keretében felvásárolta a rivális Gorillast, jelenleg 23 000 embert foglalkoztat öt országban, köztük futárokat, komissiózókat és irodai alkalmazottakat.

A vállalat 2500 alkalmazottat bocsát el.

A Getir szóvivője elmondta:

– Az effajta döntéseket soha nem lehet félvállról venni. A Getirnek azonban eltökélt szándéka, hogy az értékrendjével összhangban és a helyi törvényeknek teljes mértékben megfelelve helyesen cselekedjen a folyamatban érintett összes alkalmazottal szemben. A Getir nagyon hálás minden kollégának kemény munkájáért, elkötelezettségéért és a cég sikeréhez való jelentős hozzájárulásáért.

A vállalat nemrégiben jelentette be kivonulását Spanyolországból, Olaszországból és Portugáliából, hogy a más piacokon folytatott tevékenységére összpontosíthasson. Működését folytatja a futárcég az Egyesült Királyságban, valamint Törökországban, Németországban, Hollandiában és az Egyesült Államokban.

Grocery Gazette

Kapcsolódó cikkeink