250 millió adag élelmiszert mentettek meg 2021-ben az Egyesült Királyságban
Az élelmiszeripar 2021-ben több mint 106 000 tonna élelmiszer-felesleget mentett meg: 253 millió adag ételnek megfelelő, több mint 330 millió font értékű élelmiszer újraelosztásához járult hozzá.

2021-ben 16%-kal nőtt az élelmiszerfölösleg újraelosztásának aránya az Egyesült Királyságban az előző évhez képest
A WRAP jelentése szerint a kiskereskedők, az élelmiszergyártók és a vendéglátó vállalkozások, valamint az önkéntes szektor együttes erőfeszítései a többletélelmiszer-újraelosztás évi 16%-os növekedését eredményezték – annak ellenére, hogy az iparágat ebben az időszakban láncválság, munkaerőhiány és emelkedő élelmiszerárak sújtották, beleértve a kínálatot is.
A Wrap első, 2015-ben közölt adatai után az újraelosztás több mint háromszorosára nőtt. Azóta összesen 426 000 tonna élelmiszer-felesleget osztottak szét több mint 1,3 milliárd font értékben – ami több mint egymilliárd ételnek felel meg, amely egyébként kárba ment volna.
A főbb élelmiszerek újraelosztása minden évben nagyjából azonos volt, bár a friss hús és hal, az italok és a környezetbarát élelmiszerek mennyisége több mint kétszeresére nőtt 2019-ről 2021-re. Tavaly az újraelosztott élelmiszer-feleslegben az étkeztetésből származó felesleg és az italok adták a legnagyobb arányt (35%), ezt követték a hűtött élelmiszerek (23%), a friss termékek (15%), az ismeretlenek (16%), a pékáru (7%) és a fagyasztott (7%). 3%).
„Az Egyesült Királyság élelmiszer-jótékonysági hálózata sok ember számára biztosít mentőövet, és bár kulcsfontosságú szerepet töltenek be a családok támogatásában, egyben kulcsfontosságú környezetvédelmi eszközt is jelentenek az élelmiszer-pazarlás megelőzésében” – mondta Claire Shrewsbury, a Wrap insights és innovációs igazgatója.
Kapcsolódó cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Mintegy 5 millió eurót fordít zöld energiára az Aldi Írországban
Az Aldi Ireland bejelentette, hogy 5 millió eurós beruházással energiatakarékos…
Tovább olvasom >Hagyomány és innováció: így marad versenyben a Nádudvari az élelmiszerpiacon
A mai élelmiszerpiacon nem elég pusztán jó minőséget kínálni –…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Kismértékben emelkedett a FAO élelmiszerár-indexe júniusban a hús, tejtermékek és növényi olajok drágulása miatt
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >