24 órás piac
A „helyi” termelőktől való – sokszor közvetlen – élelmiszer-vásárlás mára ellenállhatatlan trend lett a világ gazdagabbik felén, amit a minőségi vendéglátásban érintett szakácsok és étteremtulajdonosok már nálunk is igen komolyan vesznek. A rendszer legnehezebben megteremthető eleme a direkt kapcsolat a termelő és a felhasználó között. A termék előállítója, ha nem akarja, hogy a haszna jó részét a közvetítő (lánc) szedje le, sokszor nagy energiaráfordítással találja meg partnerét. A gordiuszi csomót 21. századi módon vágta el a német Peter-und-Paul-Hof agráripari gazdaság: a vending-automatákat gyártó Stuewerrel együttműködve a direkt erre a célra kifejlesztett Regiomat nevű gépből árulják termékeiket. A vásárlók friss tejet, tojást, vajat, sajtot és kolbászféléket vehetnek az automatákból – egyelőre másféltucatnyi német városban, méghozzá az év 365 napján. A gépek fedett helyen bárhol felállíthatóak, és használatuk nemcsak olcsóbb, mint a közvetítők „jutaléka”: a termék eljuttatása a felhasználóhoz ugyancsak kevésbé időigényes folyamat a más értékesítési csatornákat kereső termelő számára. www.peter-paul-hof.de
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Kényelmesebb fizetési lehetőség és új funkciók érkeznek a BudapestGO-ba
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Napi 870 forint körüli átlagos utasbiztosítási díjjal számolhatnak a síelők az idei szezonban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Elegáns és egyszerű vendégváró falat az ünnepi asztalra – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
