2050-re eléri a zéró emissziót a Tyson Foods
A Tyson Foods azt a célt tűzte ki, hogy 2050-re eléri a nettó zéró üvegházhatású gáz-kibocsájtást. Korábban a cégnek nem sikerült tartania a határidőt, amely az amerikai gazdálkodási gyakorlatból eredő emisszió csökkentésére irányult.
A legnagyobb amerikai húscsomagoló cég új célja túlhaladja a korábbit, amellyel 2030-ra 30%-kal csökkentette volna az emissziót.
Ahhoz, hogy a Tyson elérje a nettó zéró kibocsájtást, a cégei működtetéséhez szükséges energia 50%-át megújuló forrásból szeretné biztosítani 2030-ra.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
100%-ban megújuló energiára vált a Henkel kenyai gyártóüzemében
Teljesen megújuló energiára állt át a Henkel kenyai gyártóüzemében, amely…
Tovább olvasom >Valóságidegen a zöldátállás: a globális energiafogyasztás növekedése és a megújuló energia korlátai
Az Energy Institute 2023-as energiastatisztikai évkönyve kijózanító képet fest a…
Tovább olvasom >Új együttműködő csatlakozott a Mol műanyaghulladék-hasznosításához
A Mol és a Lummus Technology együttműködik a műanyaghulladékok kémiai…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >