2030-ra a Diageo net zéró üvegpalackot gyárt

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 22. 09:28

Diageo tervei szerint hidrogénnel működő kemencét használ a Smirnoff, Captain Morgan, Gordon’s és Tanqueray márkái üvegpalackjainak gyártásához.

A Diageo és az Encirc üveggyártó vállalat közötti együttműködés keretében mintegy 90%-kal csökken a szén-dioxid-kibocsátás a zöld villamos energiából és alacsony karbontartalmú hidrogénből álló energiakeverék alkalmazásával.

A Cheshire állambeli Eltonban található új, rendkívül alacsony szén-dioxid-kibocsátású hibrid üvegkemencében 2027-ben kezdik meg az üveggyártást, és a cél az, hogy 2030-ban már akár 200 millió net zéró üveg kerüljön előállításra.

Ewan Andrew, a Diageo globális ellátási és beszerzési elnöke és fenntarthatósági vezetője elmondta: „Minden megújuló energiával kapcsolatos lehetőség fontos számunkra, és szeretnénk, ha a kormányzat és az ipar tovább gyorsítaná a zöld energia mint általános opció közvetlen szállítását. Olyan világra készülünk, ahol az emberek kedvenc italaikat szén-dioxid-kibocsátásmentes üvegpalackokból fogyaszthatják”.

Adrian Curry, az Encirc ügyvezető igazgatója hozzátette: „Az üveg egy hihetetlen anyag, mivel végtelenül újrahasznosítható és kémiailag semleges. Már i.e. 3500 óta létezik, és ez az előállítási mód teljesen új. Ez az üveg, mint anyag védelméről szól, a szén-dioxid-kihívás kezelésével.”

The Drinks Business

Kapcsolódó cikkeink