2025-ben az AgeCore kereskedelmi szövetséghez csatlakozik a Kaufland

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 07. 25. 09:16

A Kaufland német kiskereskedelmi lánc 2025. január 1-jei hatállyal csatlakozik az AgeCore nemzetközi kereskedelmi szövetséghez. Az AgeCore jelenlegi tagjai közé tartozik a belga Colruyt Group, a svájci Coop, az olasz Conad és a spanyol Eroski.

A Kaufland döntése, hogy csatlakozik a kereskedelmi szövetséghez, a kiskereskedő szerint a közös értékek és az AgeCore-ral való stratégiai összhang miatt született, amelynek célja, hogy közösen kezeljék a gyorsan változó kiskereskedelmi környezet kihívásait.

A kiskereskedő továbbá úgy véli, hogy a szövetség hosszú távú együttműködésre, fenntarthatóságra, digitalizációra és innovációra való összpontosítása összhangban áll a Kaufland céljaival.

A Schwarz Csoporthoz tartozó Kaufland több mint 1550 üzletet üzemeltet Németországban és hét másik országban, és évente több mint 1,4 milliárd vásárlót szolgál ki. Választékának 90%-a élelmiszeripari termékekből áll.

A kiskereskedelmi lánc 2023-ban 34,2 milliárd eurós forgalmat bonyolított.

A szövetség, amely 9 405 üzletnek kínálja szolgáltatásait, 8,6 millió fogyasztót és 47,6 millió hűségkártya-tulajdonost számlál, és mind a beszállítók, mind a fogyasztók érdekeit szolgálja.

Az AgeCore öt tagja 15 európai országban van jelen, így Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban, Svájcban, Ausztriában, Olaszországban, Spanyolországban, Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában és a Moldovai Köztársaságban.

A Kaufland nemrégiben vált meg a European Marketing Distribution (EMD) beszerzési csoporttól.

Az EMD ugyanakkor bejelentette, hogy 2025. január 1-jei hatállyal az RTG International tagjainak integrálásával bővíti tevékenységét. Az egyesüléssel hat német közepes méretű kiskereskedő – a Bartels-Langness, a Bünting, a Klaas & Kock, a Kaes, a Netto és a Tegut – csatlakozik a beszerzési szövetséghez.

ESM

Kapcsolódó cikkeink