2023-ra már a szupermarketek polcain lehet a tenyésztett hús
A laboratóriumokban „kifejlesztett” húst organikusan tartott állatok sejtjeinek megsokszorozásával hozzák létre.

Hús kémcsőből – a jövő élelmiszere
Az Ivy Farm Technologies laboratóriumi körülmények között előállított marha- és disznóhúsa már 2023-ra a brit szupermarketek polcaira kerülhet. Az Oxford Egyetem által működtetett kutatóközpont célja az volt, hogy úgy olyan egészséges húsalternatívát alkosson, amely a lehető legkevésbé környezetterhelő, é az állatjóllétet is fókuszban tartja.
Az Ivy Farm 2022-ben szeretne éttermet nyitni, amelyben az új élelmiszert lehetne megkóstolni, mielőtt a retailereknek elkezdené szállítani a húst 2023-ban.
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
Őrzi piacvezető pozícióját a tavaly 20 éves Lidl
Tavaly ünnepelte 20 éves magyarországi jelenlétét hazánk piacvezető FMCG-lánca, a…
Tovább olvasom >A technológiai fejlesztésekbe, az üzlethálózatba és a kollégák képzésébe invesztált a dm
A dm a vásárlók hűségét annak a kiegyensúlyozott összteljesítménynek tulajdonítja,…
Tovább olvasom >Meglepő eredmény született a VI. Tisza-tavi PET Kupán
A versenyt szervező PET Kupa Egyesület sokat látott szervezőit is…
Tovább olvasom >További cikkeink
Akciók, árak, alternatívák – promóciós helyzetkép a magyar háztartásokban
Turcsán Tünde, a YouGov ügyvezető igazgatója a Promóciók Napja konferencián…
Tovább olvasom >K&H: hiánypótló iránytűt kapnak a befektetők
Elindult a K&H Értékpapír – befektetői hangulatindex, amely heti rendszerességgel…
Tovább olvasom >A papírformán túl
A higiéniai papírtermékek piacán tapasztalható mozgások jól tükrözik a fogyasztói…
Tovább olvasom >