2023-ra már a szupermarketek polcain lehet a tenyésztett hús
A laboratóriumokban „kifejlesztett” húst organikusan tartott állatok sejtjeinek megsokszorozásával hozzák létre.

Hús kémcsőből – a jövő élelmiszere
Az Ivy Farm Technologies laboratóriumi körülmények között előállított marha- és disznóhúsa már 2023-ra a brit szupermarketek polcaira kerülhet. Az Oxford Egyetem által működtetett kutatóközpont célja az volt, hogy úgy olyan egészséges húsalternatívát alkosson, amely a lehető legkevésbé környezetterhelő, é az állatjóllétet is fókuszban tartja.
Az Ivy Farm 2022-ben szeretne éttermet nyitni, amelyben az új élelmiszert lehetne megkóstolni, mielőtt a retailereknek elkezdené szállítani a húst 2023-ban.
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
Új „Live Well” címkét vezet be a Lidl Nagy-Britanniában
A Lidl GB lesz az első brit diszkontlánc, amely saját…
Tovább olvasom >Műanyag-cunami helyett üvegforradalom
Miközben a fenntarthatóság központi téma lett, több millió tonna műanyag-csomagolás…
Tovább olvasom >Jóval kevesebb cégnek kell majd fenntarthatósági kérdésekre válaszolnia
Bár július 1-től a minimum ESG-kérdéssorra vonatkozó elvárásban egyre több…
Tovább olvasom >További cikkeink
GVH: az árréscsökkentés mérsékelte az árakat, az OKSZ bírálatát vitatják
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közlése szerint az árréscsökkentés eredményes volt,…
Tovább olvasom >Megszólalt az OKSZ az árrésstop meghosszabbításával kapcsolatban
Orbán Viktor bejelentette az árrésstop meghosszabbítását. Az Országos Kereskedelmi Szövetség…
Tovább olvasom >Meghosszabbította a kormány az árrésstopot
Orbán Viktor a Harcosok Klubja nevű Facebook-csoportban jelentette be, hogy…
Tovább olvasom >