2023-ra már a szupermarketek polcain lehet a tenyésztett hús
A laboratóriumokban „kifejlesztett” húst organikusan tartott állatok sejtjeinek megsokszorozásával hozzák létre.
Az Ivy Farm Technologies laboratóriumi körülmények között előállított marha- és disznóhúsa már 2023-ra a brit szupermarketek polcaira kerülhet. Az Oxford Egyetem által működtetett kutatóközpont célja az volt, hogy úgy olyan egészséges húsalternatívát alkosson, amely a lehető legkevésbé környezetterhelő, é az állatjóllétet is fókuszban tartja.
Az Ivy Farm 2022-ben szeretne éttermet nyitni, amelyben az új élelmiszert lehetne megkóstolni, mielőtt a retailereknek elkezdené szállítani a húst 2023-ban.
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >DRS-rendszer Magyarországon: tanácsok a sikeres visszaváltáshoz
2024. január 1-jén indult el Magyarországon a DRS (Deposit Return…
Tovább olvasom >Start-uppal együttműködve kínál fenntarthatóbb kávét a német Kaufland
A Cotierra nevű startuppal együttműködésben törekszik a Kaufland arra, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >