2023 figyelmet érdemlő élelmiszeripari szakkiállításai és eseményei

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 01. 12. 09:16

2022-ben a kiskereskedelem és FMCG-szektor visszatért a normális kerékvágásba, amit mi sem bizonyít jobban, mint az eseményekkel teli vásárnaptár.

A folyamat 2023-ban folytatódik, ezért az alábbi összeállításban az idén megrendezésre kerülő, kihagyhatatlan nemzetközi kiskereskedelmi és élelmiszeripari szakvásárokról, eseményekről adunk áttekintést.

Marca by BolognaFiere

2023. január 18-19., Bologna, Olaszország

Európa egyik legnagyobb sajátmárkás vására, a Marca by BolognaFiere 2023 januárjában tér vissza az Emilia-Romagna tartomány fővárosába miután 2022-ben közel 850 kiállítót és több mint 10.000 látogatót fogadott.

A teljes élelmiszeripari és nem élelmiszeripari spektrumot lefedő vásár két területnek kiemelt figyelmet szentel: a Marca Fresh a gyümölcs- és zöldségágazat fenntartható innovációját vizsgálja, a Marca Tech pedig a sajátmárka-fejlesztést befolyásoló legújabb technológiai innovációkkal lépést tartani kívánó vállalatoknak szól.

További információ: www.marca.bolognafiere.it

 

Fruit Logistica

2023. február 8-10., Berlin, Németország

A friss termények kereskedelmére fókuszáló Fruit Logistica több mint 90 ország kiállítóit és a világ minden tájáról érkező szakmai látogatókat várja a a friss zöldségek és gyümölcsök globális piacát mozgató legújabb innovációkkal, termékekkel és szolgáltatásokkal.

Az eseményt tartalmas program kíséri, melyben helyet kap a Fresh Produce Forum, a Future Lab, a Logistics Hug, a Tech Stage, a Start-up Stage és még sok minden más. A Fruit Logistica 2022 kiállításon mintegy 3300 kiállító vett részt, a 135 országból érkező látogatók száma pedig elérte a 73000-ret.

További információ: www.fruitlogistica.com

 

EuroShop

2023. február 26-március 2., Düsseldorf, Németország

A háromévente megrendezésre kerülő, mintegy 125 000 négyzetméter alapterületű EuroShop a világ legnagyobb kiskereskedelmi vására. A legutóbbi, 2020-as esemény mintegy 2300 kiállítót és 94 000 látogatót fogadott, és a február 26. és március 2. között megrendezésre kerülő 2023-as vásár várhatóan még ezt is túlszárnyalja.

Az EuroShop nyolc „dimenzióban” – üzletberendezés, üzletdizájn és vizuális merchandising; világítástechnika; felületek és anyagok; kiskereskedelmi technológia; kiskereskedelmi marketing; expó- és rendezvénymarketing; catering eszközök; valamint hűtéstechnika és energiagazdálkodás – zajlik, és értékes betekintést nyújt az ágazatot alakító technológiai újításokba.

További információ: www.euroshop-tradefair.com

 

Food Expo Görögország

2023. március 18-20., Athén, Görögország

A Görögország és a tengerentúl legjobbjait bemutató Food Expo 2023 márciusában tér vissza az athéni Metropolitan Expo központba, és a vásár történetében az eddigi legnagyobbnak ígérkezik – több mint 1300 kiállítót (köztük 280-at a tengerentúlról), valamint több mint 30000 látogatót várnak.

Az eseményre a várakozások szerint körülbelül 3400 nemzetközi beszerző érkezik, és a Food Expo kiterjedt hosted buyer programot hozott létre, amelynek keretében 17000 találkozóra kerül sor, egy digitális platform támogatásával is.

Az Oenotelia kiállítás a görög borágazat sokszínűségét hivatott bemutatni a látogatóknak

További információ: www.foodexpo.gr

 

ProWein

2023. március 19-21., Düsseldorf, Németország

A ProWein a világ legnagyobb és legjelentősebb bor-szakkiállításaként 2023-ban folytatja az elmúlt 28 év sikertörténetét.

A düsseldorfi kiállítási központ 13 csarnokában idén több mint 60 országból több mint 6000 kiállító mutatja be kínálatát.

Az eseményen valamennyi nagy bortermelő régió képviselteti magát: a 2022-ben a ProWein-tól távol maradt Ausztrália, Új-Zéland és Dél-Afrika; Dél-Amerikából Argentína, Chile, valamint Kína és az Egyesült Államok is. A jelentős európai termelők régiónként, termelőnként vagy épp termelőszövetkezeti formában mutatkoznak be –többek között – Németországból, Franciaországból, Görögországból, Olaszországból, Ausztriából, Svájcból, Spanyolországból, Magyarországból és például Örményországból is.

További információ: www.prowein.com

 

Natural & Organic Products Europe

2023. április 16-17., London, Egyesült Királyság

Az ExCel Londonban áprilisban megrendezésre kerülő Natural & Organic Products Europe a természetes termékek, az egészséges élelmiszerek és a biotermékek szakvására.

A kiállítás négy szektorra oszlik: a The Natural Food Show-n a résztvevők megismerkedhetnek a természetes és organikus élelmiszer- és italmárkák legújabb termékfejlesztéseivel, míg a Natural Beauty & Spa a természetes és organikus szépségápolási termékeket mutatja be. A Natural Living a természetes környezet tiszteletben tartásával készült termékekről ad áttekintést, míg a Health & Nutrition a táplálékkiegészítők, gyógynövénykészítmények, természetes egészségügyi és aktív egészségügyi termékek ismertetésének ad teret.

További információ: www.naturalproducts.co.uk

 

ISM

2023. április 23-25., Köln, Németország

2023 áprilisában a ProSweets Cologne mellett kerül megrendezésre az ISM, a világ legnagyobb édesség- és snack szakvására a Koelnmesse-ben. A világjárványt megelőzően a vásár több mint 1700 kiállítót és 38000 látogatót (ebből 87,5% nemzetközi) fogadott, és a 2023-as rendezvény látagószáma várhatóan hasonlóan magas, ha nem magasabb lesz.

A három napos eseményen helyet kap az Expert Stage, a speciális halal termékeket felvonultató Halal Market, az új termékeket bemutató népszerű New Product Showcase és az aktuális trendeket összefoglaló Trend Court csakúgy, mint az ISM-díjátadó.

További információ: www.ism-cologne.com

 

PLMA „World of Private Label”

2023. május 23-24., Amszterdam, Hollandia

A PLMA évente megrendezett, sajátmárkás termékek világába betekintést engedő „World of Private Label” már több mint 35 éve ad otthont a világ minden tájáról érkező kereskedelmi márkák legújabb innovációi bemutatásának, így a kiskereskedők és beszállítók számára egyaránt kihagyhatatlan rendezvénnyé nőtte ki magát.

A rendezvényre mintegy 2500 kiállítót, és 20000 saját márkákkal foglalkozó szakembert – közöttük több mint 10000 kiskereskedelmi képviselőt – várnak. Az élelmiszer és nem élelmiszer szegmensekre osztott kiállításon a friss, fagyasztott és hűtött élelmiszerek, száraz élelmiszerek és italok, valamint kozmetikumok, egészségügyi és szépségápolási, valamint háztartási és barkácstermékek terén megjelenő sajátmárkás koncepciók kerülnek bemutatásra.

További információ: www.plmainternational.com

 

Sweets & Snacks Expo

2023. május 22-25., Chicago, USA

Az Illinois állambeli Chicagóban, a McCormick Place-en megrendezésre kerülő Sweets & Snacks Expo a világ vezető édesség- és snackgyártóit vonultatja fel, a globális szereplőktől a feltörekvő innovátorokig.

A 2023. májusi eseményen több mint 15000 kategóriavezető és kiskereskedő fedezi fel a legújabb innovációkat a különleges, ínyenc, bio és klasszikus édességek, valamint a chipsek, diófélék, édes snackek, szárított édességek, perecek és egyéb termékek szegmensében.

További információ: https://sweetsandsnacks.com

 

Free From Functional & Health Ingredients Expo

2023. május 30-31., Barcelona, Spanyolország

A mentes, növényi alapú, vegán, egészséges és organikus termékek legújabb trendjeit bemutató Free From Functional & Health Ingredients Expo 2023 májusa végén nyitja meg kapuit a Fira Barcelonábam.

A rendezvény nemrégiben ünnepelte tizedik évfordulóját egy nyüzsgő amszterdami vásáron, amelyen több mint 60 országból több mint 5400 látogató vett részt, köztük olyan vezető kiskereskedők képviselői, mint a Lidl, az Aldi, a SPAR, a Carrefour és még sokan mások.

A Free From Functional & Health Ingredients Exponak november 21-22-én Hollandia ad otthont a RAI Amsterdamban.

További információ: https://barcelona.freefromfoodexpo.com

 

IDDBA 2023

2023. június 4-6., Anaheim, USA

Az IDDBA a világ egyik legnagyobb, a tej-, csemegeáru és sütőipari, valamint vendéglátóipari szakkiállítás. A kaliforniai Anaheimben megrendezett idei eseményen a 100 vezető szupermarket- és élelmiszerláncból 90 képviseltette magát, mintegy 30000 üzletet és a kategóriában 153 millliárd dollárt meghaladó árbevételt reprezentálva.

Az IDDBA tagjai között több mint 1500 vállalat van, a kis független cégektől a világ legnagyobbjaiig.

További információ: www.iddba.org

 

Organic Food Iberia/Eco Living Iberia

2023. június 7-8., Madrid, Spanyolország

Az Ibériai-félsziget legnagyobb bio-szakmai rendezvénye, az Organic Food Iberia a legjobb bioélelmiszereket és -italokat kereső vásárlók, kiskereskedők és vendéglátóipari szakemberek számára nélkülözhetetlen esemény. A júniusban az IFEMA Madridban megrendezendő eseményre több mint 500 kiállítót várnak, akik a legújabb spanyolországi, portugál és távolabbi bio-innovációkat mutatják be.

Az Organic Food Iberia a félsziget egyetlen a természetes és fenntartható termékeknek szentelt szakkiállítással, az Eco Living Iberiával egy időben kerül megrendezésre.

További információ: www.organicfoodiberia.com

 

VertiFarm

2023. szeptember 26-28., Dortmund, Németország

A gazdálkodás következő szintjére és az új élelmiszer-rendszerekre összpontosító VertiFarm első alkalommal 2022 szeptemberében került megrendezésre a Messe Dortmundban, ahol 17 országból több mint 70 kiállító vett részt. Az egyre növekvő ágazat iránti érdeklődés mérete alapján joggal várható, hogy a 2023-as esemény ezt jelentősen felül fogja múlni.

A 2022-es rendezvényhez hasonlóan a VertiFarm 2023 várhatóan előadásokkal és az AVF Summithoz, valamint a The Retail Day-hez hasonló panelbeszélgetésekkel egészül ki.

További információ: www.vertifarm.de

 

Fruit Attraction

2023. október 3-5., Madrid, Spanyolország

Az IFEMA Madrid és a FEPEX által szervezett Fruit Attraction a gyümölcs- és zöldségágazatnak szól, ahol a legújabb termékek és fajták kerülnek bemutatásra. A legutóbbi eseményen mintegy 57 ország 1800 kiállítója és 90.000 látogató vett részt.

Az eseményt kísérő rendezvények közé tartozik a zöldség- és gyümölcsszegmens innovációit bemutató Innovation Hub, , valamint a különböző helyszíni konferenciák, mint például a Fresh Food Logistics Summit, a Biofruit Congress és a Grape Attraction Congress.

További információ: www.ifema.es/en/fruit-attraction

Anuga

2023. október 7-10., Köln, Németország

A világ legnagyobb élelmiszeripari szakvására, az Anuga október 7. és 10. között ismét a Koelnmesse-ben kerül megrendezésre „tíz szakkiállítás egyben” koncepciójával, valamint számtalan konferenciával és helyszíni rendezvénnyel.

A szervezők szerint az Anuga 2023 kiállítási területének több mint 90%-a már foglalt és többek között Németország, Olaszország, Törökország, Spanyolország, Görögország, Hollandia, Kína, Franciaország, az Egyesült Államok és Belgium vesz részt az eseményen.

További információ: www.anuga.com

Nordic Organic Food Fair/Eco Living Scandinavia

2023. november 15-16., Malmö, Svédország

Skandinávia legnagyobb természetes és bio kereskedelmi rendezvénye, a Nordic Organic Food Fair a tanúsított bioélelmiszerek és -italok legújabb innovációit keresőket célozza. A vásár nemrégiben ünnepelte tizedik évfordulóját, és az elmúlt években egyre erősödött – a legutóbbi eseményen 500 kiállítót fogadott.

A Nordic Organic Food Fair az északi országok legnagyobb fenntartható, az egészséges életmódra, a táplálkozásra, természetes szépségápolásra specializálódott B2B rendezvénnyel, az Eco Living Scandinavia-val egy időben zajlik.

További információ: www.nordicorganicexpo.com

 

Plant Based World Expo Europe

2023. november 15-16., London, Egyesült Királyság

A Plant Based World Expo Europe 2023. november 15-16-án kerül megrendezésre az ExCel Londonban. Az esemény 2022-ben 94%-kal több résztvevőt vonzott, mint egy évvel korábban, ami jól mutatja a növényi alapú ágazat gyors növekedését.

Európa egyetlen kifejezetten növényi alapú szakmai rendezvénye a legutóbbi alkalommal több mint 150 kiállítót fogadott a világ minden tájáról, és a  résztvevők között  a Tesco, az M&S, az Aldi, a Morrisons, a Waitrose és a Sodexo vezető döntéshozói is jelent voltak.

További információ: www.plantbasedworldeurope.com

 

ESM

Kapcsolódó cikkeink