2012-re elkészül az új budai pláza

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 16. 15:01

Megkezdődött a XII. kerületi Apor Vilmos téren lévő Hegyvidék Központ előkészítése, derül ki a projekt fejlesztője által a környék lakóinak szétküldött anyagból. A közel másfél éve üresen álló épület eladása körül még egy éve botrányok voltak, ám mára az akadályok elhárulásával megkezdődhet a régi bevásárlóközpont bontása, majd az új épület kivitelezése. Az átadás 2012-re várható.

A környékben lévő lakóingatlanok állapotának felmérésével, utána pedig egy gyors bontással kezdi meg a főváros legújabb kiskereskedelmi fejlesztését a hazai WING. A projekt terveit a cégcsoporthoz tartozó Aspectus Architect neve fémjelzi.

A 6200 nm-nyi bérbe adható területtel rendelkező multifunkciós fejlesztésben, 1000 nm-t foglal el a szupermarket, 500 nm-t a vendéglátás, további 3500 nm-t pedig az egyéb üzletek. Az összesen 5000 nm kiskereskedelem mellett azonban található még a központban 1000 nm iroda, valamint 200 nm raktár is. Az 50 üzlethelyiséggel rendelkező fejlesztésbe további 200 parkolóhelyet is kiépítenek. A már biztos bérlők között szerepelnek az OTP, a Bortársaság, a Travel del Mar, és a CBA Prima.

A környéken szétküldött direkt marketing anyag szerint a Hegyvidék Központ nem egy pláza, hanem egy emberközpontú közösségi tér, ahol az oda betérők kellemes környezetben, kényelmesen intézhetik napi ügyeiket és szervezhetik találkozóikat. A tájékoztató anyag szerint már biztosan a kínálat része lesz egy prémium kategóriájú szupermarket, bankfiók, gyógyszertár, borszaküzlet, utazási iroda, tisztító, cipész, varroda és ajándékbolt. A fejlesztő azonban itt nem állt, és a szerencsések egy hosszú listából a számukra szükségesnek ítélt, és a nekik tetsző egyéb szolgáltatások közül javasolhattak – írja a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink