2012 legjobb videói VI. – A nap videója

Szerző: Trade Horeca Dátum: 2013. 01. 09. 10:07

Tavaly indult A nap videója sorozatunkban több mint kétszáz filmet mutattunk be, ezek közül választottuk ki az olvasónk által legtöbbet nézetteket. Az új év kezdetén újra bemutatjuk legsikeresebbeket – kategóriánként hármat.
Ma igazi szakácskunsztok következnek!

Heston Blumenthal abszintzseléje és a négy működő vibrátor

A három Michelin csillagos Fat Duck-ban a legendás séf-tulajdonos Heston Blumenthal nemcsak mondja, komolyan is gondolja, hogy az étterem nemcsak az evésről szól – a vendégnek komplex élményt kell nyújtani.
Felnőtt születésnapi partikra szánja látványos (és óriási méretű) fluoreszkáló abszintzseléjét, és mivel szerinte a zselé sajátossága a remegés, szexuális segédeszközökkel, azaz vibrátorokkal meg is mozgatja azt. (Filmünkben a reszkető zöld kúp tálalását 1p 10 mp-nél kezdi bemutatni).

Ehető héliumballon Achatztól

Grant Achatz, a világ egyik legismertebb szakácsa, a világ legjobb éttermei közé tartozó chicagói Alinea 37 éves séfje gyakran kirándul a molekuláris gasztronómia területére is. Filmünkben ehető héliumballont készít újságíró vendégének.

Csak ülök és nézek

A vendég előtti ételkészítés szinte mindig siker egy vendéglátóhelyen, de a teppanayaki éttermek ehhez képest is olyat mutatnak, mint a bárban a freestyle stílusban dolgozó mixerek.

Ha más nem, filmekben már mindenki láthatott az asztalszerű óriás grill-lap köré épített pultnál ülő vendégeket, akik tányérjukra közvetlen az azon dolgozó szakácstól kapják a falatokat. Főző- és zsonglőr show, amibe sokszor a vendéget is bevonják – feladata persze maximum annyi, hogy el kell szájjal kapnia egy-egy ördögi ügyességgel vágott és irányított falatot. Napi videónk a dolog gasztronómiai emeli ki, de akik a szakma legjobb villa- és késforgatóinak kézügyességére kíváncsiak inkább, azokat elvezetjük egy szemfényvesztés-szintű filmhez is.

Kapcsolódó cikkeink