2008-tól itthon is áttér a McDonald az egészségesebb olajra
A McDonald's Magyarország Étterem Hálózat Kft., az európai éttermekkel egyidejűleg 2008 közepétől átáll a maximum két százalék transzzsírsav tartalmú olaj használatára.A közlemény szerint a magyarországi éttermeikben jelenleg
használt sütőolaj transzzsírsav tartalma öt százalék alatt van. Az európai
központtal együttműködve a magyar McDonald's a jelenleg használt sütőolajat
olyan elegyre cseréli, amely magas olajsav-tartalmú repcemag-olajból és magas
olajsav-tartalmú napraforgóolajból készül. A sütőolajok lecserélésével 0,2
százalék alá csökken majd a transzzsírsav tartalom a sült burgonyában, a sült
csirke- és haltermékekben, a pitékben, és egyéb sütött termékekben.
A transzzsírsavak emelik a vér káros
koleszterinszintjét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >Díjemelés a Magyar Postánál: ennyibe kerülnek majd a leggyakoribb postai szolgáltatások 2025-ben
A Magyar Posta célkitűzése továbbra is az, hogy hatékonyan és…
Tovább olvasom >Nébih: rénszarvasmotívummal ellátott kerámiatálat hívott vissza az LPP Hungary Kft.
A SINSAY márkájú, rénszarvasmotívummal ellátott kerámiatálat a termékről leváló fóliaréteg…
Tovább olvasom >