2008-tól itthon is áttér a McDonald az egészségesebb olajra
A McDonald's Magyarország Étterem Hálózat Kft., az európai éttermekkel egyidejűleg 2008 közepétől átáll a maximum két százalék transzzsírsav tartalmú olaj használatára.A közlemény szerint a magyarországi éttermeikben jelenleg
használt sütőolaj transzzsírsav tartalma öt százalék alatt van. Az európai
központtal együttműködve a magyar McDonald's a jelenleg használt sütőolajat
olyan elegyre cseréli, amely magas olajsav-tartalmú repcemag-olajból és magas
olajsav-tartalmú napraforgóolajból készül. A sütőolajok lecserélésével 0,2
százalék alá csökken majd a transzzsírsav tartalom a sült burgonyában, a sült
csirke- és haltermékekben, a pitékben, és egyéb sütött termékekben.
A transzzsírsavak emelik a vér káros
koleszterinszintjét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Hét vidéki nagyvárosban bővíti szolgáltatását az IKEA
A megfizethetőség és az elérhetőség jegyében az IKEA folyamatosan fejleszti…
Tovább olvasom >Korán érkezik a nyár a Borsodi Friss új ízével
Új, egzotikus ízvilágú taggal bővül a Borsodi Friss termékcsalád. A…
Tovább olvasom >NAK-FruitVeB: bőven jut exportra is a magyar tormából
A hazai piac mellett bőven jut exportra is a kiváló…
Tovább olvasom >