2008-tól itthon is áttér a McDonald az egészségesebb olajra
A McDonald's Magyarország Étterem Hálózat Kft., az európai éttermekkel egyidejűleg 2008 közepétől átáll a maximum két százalék transzzsírsav tartalmú olaj használatára.A közlemény szerint a magyarországi éttermeikben jelenleg
használt sütőolaj transzzsírsav tartalma öt százalék alatt van. Az európai
központtal együttműködve a magyar McDonald's a jelenleg használt sütőolajat
olyan elegyre cseréli, amely magas olajsav-tartalmú repcemag-olajból és magas
olajsav-tartalmú napraforgóolajból készül. A sütőolajok lecserélésével 0,2
százalék alá csökken majd a transzzsírsav tartalom a sült burgonyában, a sült
csirke- és haltermékekben, a pitékben, és egyéb sütött termékekben.
A transzzsírsavak emelik a vér káros
koleszterinszintjét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ünnepi vacsora négy személyre egy csomagban
November 15. és 17. között 150 Tesco áruházban gyűjtik a…
Tovább olvasom >A Konyhafőnök sztárséfjeivel lép partnerségre a Kifli.hu
A Kifli.hu online szupermarket lett az RTL Konyhafőnök című, kulináris…
Tovább olvasom >Magyarországon elsőként szerzett uniós fenntarthatósági hitelesítést a HelloParks Fót csarnoka
A Futureal-csoporthoz tartozó ipari ingatlanfejlesztő HelloParks FT1-es raktárcsarnoka megfelel az…
Tovább olvasom >