2008-tól itthon is áttér a McDonald az egészségesebb olajra
A McDonald's Magyarország Étterem Hálózat Kft., az európai éttermekkel egyidejűleg 2008 közepétől átáll a maximum két százalék transzzsírsav tartalmú olaj használatára.A közlemény szerint a magyarországi éttermeikben jelenleg
használt sütőolaj transzzsírsav tartalma öt százalék alatt van. Az európai
központtal együttműködve a magyar McDonald's a jelenleg használt sütőolajat
olyan elegyre cseréli, amely magas olajsav-tartalmú repcemag-olajból és magas
olajsav-tartalmú napraforgóolajból készül. A sütőolajok lecserélésével 0,2
százalék alá csökken majd a transzzsírsav tartalom a sült burgonyában, a sült
csirke- és haltermékekben, a pitékben, és egyéb sütött termékekben.
A transzzsírsavak emelik a vér káros
koleszterinszintjét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Nyugdíjas-utalványok: minden lánc másképp csábítja a vásárlókat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Rendkívüli roham az Aldinál: már az első napon 290 ezer ruhát vittek haza a vásárlók
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >TikTok-láz Budapesten: sorban állnak a fiatalok a QQ Express ázsiai boltjaiért
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >