2008 a Feta éve
Görögország növelni szeretné részesedését a fehér sajtok nemzetközi piacán.
Athén 2005-ben kapta meg azt a jogot az EU-ban, hogy csak a Görögországban hagyományos módon készített juh-, illetve kecskesajtot lehessen feta néven forgalomba hozni. Ennek ellenére továbbra is a Dániában és Németországban készített termékek uralják a fehér sajtok nemzetközi piacát. A görögök évi 100 millió tonnát fogyasztanak az évszázadok óta gyártott csemegéből, Görögország csupán évi 40-50 ezer tonna fetasajtot exportál, miközben a nemzetközi fogyasztás 650-700 ezer tonnát tesz ki.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Equilor: 4 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság az idén
A magyar gazdaság 4 százalékkal bővülhet az idén a tavalyi,…
Tovább olvasom >Neves szakemberek bevonásával jött létre a Net Zero Advisory Board a karbonsemleges magyar gazdaságért
Egyedülállóan széles összefogásban, neves szakemberekkel megalakult a Net Zero Advisory…
Tovább olvasom >ITM-GVH-MNB: Megerősített együttműködés a fogyasztók védelméért
Megújította a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok kiszűrését célzó együttműködési…
Tovább olvasom >