2008 a Feta éve
Görögország növelni szeretné részesedését a fehér sajtok nemzetközi piacán.
Athén 2005-ben kapta meg azt a jogot az EU-ban, hogy csak a Görögországban hagyományos módon készített juh-, illetve kecskesajtot lehessen feta néven forgalomba hozni. Ennek ellenére továbbra is a Dániában és Németországban készített termékek uralják a fehér sajtok nemzetközi piacát. A görögök évi 100 millió tonnát fogyasztanak az évszázadok óta gyártott csemegéből, Görögország csupán évi 40-50 ezer tonna fetasajtot exportál, miközben a nemzetközi fogyasztás 650-700 ezer tonnát tesz ki.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Lassanként visszaépülhet a kiskereskedelmi forgalom és lakossági fogyasztás
A kiskereskedelmi forgalom alakulása és a lakossági fogyasztás visszaépülése az…
Tovább olvasom >Túl vagyunk 2 millió visszaváltott palackon, de még vannak gondok
Az év eleje óta Magyarországon vissza lehet váltani a fém,…
Tovább olvasom >NAK-FruitVeB: jó szezonra számítanak a csemegekukorica termelők
Idén jó szezonra számítanak a termelők, bőven jut a feldolgozóiparba…
Tovább olvasom >