2008 a Feta éve
Görögország növelni szeretné részesedését a fehér sajtok nemzetközi piacán.
Athén 2005-ben kapta meg azt a jogot az EU-ban, hogy csak a Görögországban hagyományos módon készített juh-, illetve kecskesajtot lehessen feta néven forgalomba hozni. Ennek ellenére továbbra is a Dániában és Németországban készített termékek uralják a fehér sajtok nemzetközi piacát. A görögök évi 100 millió tonnát fogyasztanak az évszázadok óta gyártott csemegéből, Görögország csupán évi 40-50 ezer tonna fetasajtot exportál, miközben a nemzetközi fogyasztás 650-700 ezer tonnát tesz ki.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Magyar Édességgyártók Szövetsége: trendek 2025-ben és kilátások 2026-ra
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Fidelity Kitekintés 2026: Ki hozza a csákányt és a lapátot a mesterséges intelligenciához?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Így változik az egyéni vállalkozók élete január 1-től: 20 millió forintra emelkedik az alanyi adómentes keret, átalakul a SZOCHO
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
