2008 a Feta éve
Görögország növelni szeretné részesedését a fehér sajtok nemzetközi piacán.
Athén 2005-ben kapta meg azt a jogot az EU-ban, hogy csak a Görögországban hagyományos módon készített juh-, illetve kecskesajtot lehessen feta néven forgalomba hozni. Ennek ellenére továbbra is a Dániában és Németországban készített termékek uralják a fehér sajtok nemzetközi piacát. A görögök évi 100 millió tonnát fogyasztanak az évszázadok óta gyártott csemegéből, Görögország csupán évi 40-50 ezer tonna fetasajtot exportál, miközben a nemzetközi fogyasztás 650-700 ezer tonnát tesz ki.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
FAO: 890 tonna élelmiszer a jubileumot ünneplő Adománykonvoj mérlege
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kijött a friss VOSZ Barométer – A makroszámok ellenére bizakodók a VOSZ tagvállalkozásai
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Hét pontos fogyasztóvédelmi cselekvési terv került bejelentésre az NKFH konferenciáján
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >