2008 a Feta éve
Görögország növelni szeretné részesedését a fehér sajtok nemzetközi piacán.
Athén 2005-ben kapta meg azt a jogot az EU-ban, hogy csak a Görögországban hagyományos módon készített juh-, illetve kecskesajtot lehessen feta néven forgalomba hozni. Ennek ellenére továbbra is a Dániában és Németországban készített termékek uralják a fehér sajtok nemzetközi piacát. A görögök évi 100 millió tonnát fogyasztanak az évszázadok óta gyártott csemegéből, Görögország csupán évi 40-50 ezer tonna fetasajtot exportál, miközben a nemzetközi fogyasztás 650-700 ezer tonnát tesz ki.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: novemberben a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 4,1, az előző havit 0,6 százalékkal haladta meg
2024. novemberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >NGM: láthatóan kezd visszatérni a lakosság bizalma
A kormány azon dolgozik, hogy a gazdaság jobban teljesítsen, így…
Tovább olvasom >Fidelity Kitekintés 2025: Az USA készen áll a reflációra
A republikánusok fölényes győzelme a novemberi választásokon jelentősen megváltoztatta a…
Tovább olvasom >