20 százalékkal kevesebb cukorrépát dolgoznak fel
A 805 ezer tonna nyersanyagból az előzetes becslések szerint összesen 119 ezer tonna cukor kerül majd a silókba. Ez fedezi a hazai szükségletet.
A Magyar Cukor Zrt. két gyárában 55 nap alatt dolgozzák fel
az idei termést. Mind Petőházán, mind Kaposvárott közel 60 ezer tonna cukor
gyártását tervezik. A somogyi fővárosban a feldolgozási időszak kiemelkedő
eseményeként néhány hét múlva helyezik majd üzembe Európa legnagyobb cukorgyári
melléktermékekre alapozott biogáz-termelő berendezését, amellyel a cég reményei
szerint a környezetvédelmi előnyökön kívül jelentős megtakarítást érhetnek majd
el energiaszámlájukban is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
IGD: A retail média és a hatékonyságnövelés fontos lesz 2024-ben
Az alábbi cikkünkben azt az IGD nemrégiben megjelent előrejelzésében felvázolt öt…
Tovább olvasom >Vegán aktivista a Forbes rangos „30 sikeres magyar 30 alatt” listáján
Vida Raul, a Prove magazin alapítója személyében először került fel…
Tovább olvasom >Meghosszabbítja együttműködését az UEFA és a Just Eat Takeaway
A Just Eat Takeaway 2027-ig meghosszabbítja együttműködését az UEFA Bajnokok…
Tovább olvasom >