20 százalékkal kevesebb cukorrépát dolgoznak fel
A 805 ezer tonna nyersanyagból az előzetes becslések szerint összesen 119 ezer tonna cukor kerül majd a silókba. Ez fedezi a hazai szükségletet.
A Magyar Cukor Zrt. két gyárában 55 nap alatt dolgozzák fel
az idei termést. Mind Petőházán, mind Kaposvárott közel 60 ezer tonna cukor
gyártását tervezik. A somogyi fővárosban a feldolgozási időszak kiemelkedő
eseményeként néhány hét múlva helyezik majd üzembe Európa legnagyobb cukorgyári
melléktermékekre alapozott biogáz-termelő berendezését, amellyel a cég reményei
szerint a környezetvédelmi előnyökön kívül jelentős megtakarítást érhetnek majd
el energiaszámlájukban is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >