20 százalékkal kevesebb cukorrépát dolgoznak fel
A 805 ezer tonna nyersanyagból az előzetes becslések szerint összesen 119 ezer tonna cukor kerül majd a silókba. Ez fedezi a hazai szükségletet.
A Magyar Cukor Zrt. két gyárában 55 nap alatt dolgozzák fel
az idei termést. Mind Petőházán, mind Kaposvárott közel 60 ezer tonna cukor
gyártását tervezik. A somogyi fővárosban a feldolgozási időszak kiemelkedő
eseményeként néhány hét múlva helyezik majd üzembe Európa legnagyobb cukorgyári
melléktermékekre alapozott biogáz-termelő berendezését, amellyel a cég reményei
szerint a környezetvédelmi előnyökön kívül jelentős megtakarítást érhetnek majd
el energiaszámlájukban is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rekord magasságba szökött a svájci Lidl sajtexportja tavaly
Tizenöt éves fennállásának legerősebb évét zárta a svájci Lidl sajtexport…
Tovább olvasom >Alkoholmentes sörbe invesztál Robbie Williams
Robbie Williams személyében befektetőt kapott az ausztrál Heaps Normal alkoholmentes…
Tovább olvasom >Bővíti sajtgyártó kapacitását az Arla Foods Bahreinben
50,9 millió eurót, azaz mintegy 59,4 millió dollárt invesztál az…
Tovább olvasom >