18 hónap alatt 40%-al emelte árait a Barilla
Olaszországban egy év alatt 22 százalékkal nőtt a tésztaféleségek és 10,3 százalékkal a kenyér ára. Eközben egyes alapanyagok ára megháromszorozódott.
Az élelmiszerárak
világszerte tapasztalható növekedését
Guido Barilla, a cég elnöke, szerint az ázsiai
országok lakosságának növekvő
gabonafogyasztása, a bioüzemanyagok előállítása
és kisebb mértékben a spekuláció
magyarázza. Véleménye szerint az Egyesült
Államok és az Európai Unió hibát
követ el, amikor támogatja a a gabonafélékből
készített bioüzemanyag előállítását.
A cég éves eredményeit ismertető
sajtóértekezleten a vállalkozó így
fogalmazott: "ahhoz, hogy egy gépkocsi meghajtására
szolgáló 1 liter bioüzemanyagot állítsanak
elő, 4 kiló élelmiszertermékre és
rengeteg vízre van szükség. A világ
élelmiszerellátása ennek következtében
már a közeljövőben kiélezett problémává
válik."
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Nyugdíjas-utalványok: minden lánc másképp csábítja a vásárlókat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Rendkívüli roham az Aldinál: már az első napon 290 ezer ruhát vittek haza a vásárlók
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >TikTok-láz Budapesten: sorban állnak a fiatalok a QQ Express ázsiai boltjaiért
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >