1700 tonna élelmiszert mentett meg a Munch 2024-ben
A Munch legfrissebb Fenntarthatósági Riportja szerint a magyarok 2024-ben több mint 1700 tonna élelmiszert mentettek meg. Az élelmiszer-pazarlás csökkentésével az ételmentők jelentős mennyiségű üvegházhatású gáz kibocsátását is elkerülték, amely 43-szor annyi szén-dioxidnak felel meg, mint amennyit a Margit-sziget fái egy év alatt elnyelnek.

A mentett csomagok átlagos tartalmát és súlyát a Munch felhasználói által megosztott fotók alapján számították ki
A cikk a Trade magazin 2025/4. lapszámában olvasható.
Az EU célja, hogy 2030-ig 30%-kal csökkentse az élelmiszer-hulladékot, és a magyar muncholók már most jelentős mértékben hozzájárulnak ehhez. A platform felhasználói kedvezményes áron juthatnak hozzá megmentett ételekhez, miközben aktívan részt vesznek a fenntarthatóság előmozdításában.
A fenntartható működés részeként a Munch folyamatosan fejleszti szolgáltatásait. Az alkalmazás új funkciókkal bővül, hogy még átláthatóbbá és könnyebben használhatóvá tegye az ételmentést. //
Kapcsolódó cikkeink
A dm első alkalommal készített fenntarthatósági jelentést
A dm első alkalommal készített közös fenntarthatósági jelentést a csoport…
Tovább olvasom >A jövő íze, csomagolása, ritmusa – innovációs térkép 2025-re
Új korszak küszöbén áll az FMCG-piac: a globális gazdasági nyomás…
Tovább olvasom >Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fitch: élénkülő világgazdaság a vámháborús enyhülés nyomán – Kína és az USA húzhatja a növekedést
A vártnál erősebb gazdasági teljesítményre számít 2025-ben a Fitch Ratings:…
Tovább olvasom >A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >Csatlakozik a Bonafarm Csoporthoz Szautner Péter
A Bonafarm Csoport vezérigazgató-helyetteseként és csoport stratégiai igazgatóként folytatja pályafutását…
Tovább olvasom >