1700 tonna élelmiszert mentett meg a Munch 2024-ben
A Munch legfrissebb Fenntarthatósági Riportja szerint a magyarok 2024-ben több mint 1700 tonna élelmiszert mentettek meg. Az élelmiszer-pazarlás csökkentésével az ételmentők jelentős mennyiségű üvegházhatású gáz kibocsátását is elkerülték, amely 43-szor annyi szén-dioxidnak felel meg, mint amennyit a Margit-sziget fái egy év alatt elnyelnek.

A mentett csomagok átlagos tartalmát és súlyát a Munch felhasználói által megosztott fotók alapján számították ki
A cikk a Trade magazin 2025/4. lapszámában olvasható.
Az EU célja, hogy 2030-ig 30%-kal csökkentse az élelmiszer-hulladékot, és a magyar muncholók már most jelentős mértékben hozzájárulnak ehhez. A platform felhasználói kedvezményes áron juthatnak hozzá megmentett ételekhez, miközben aktívan részt vesznek a fenntarthatóság előmozdításában.
A fenntartható működés részeként a Munch folyamatosan fejleszti szolgáltatásait. Az alkalmazás új funkciókkal bővül, hogy még átláthatóbbá és könnyebben használhatóvá tegye az ételmentést. //
Kapcsolódó cikkeink
Szakmai elismerés az ipartestületnek
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete idén újra bekerült a TOP10 meghatározó,…
Tovább olvasom >FECSO: a szemléletformálás a cél
A Fenntartható Csomagolásért Egyesület (FECSO) megalakulását sajtótájékoztatón jelentették be, ahol…
Tovább olvasom >Kuponláz Magyarországon
A magyarok közel fele havonta kuponozik, sokan 5000 forintnál is…
Tovább olvasom >További cikkeink
OKSZ: az árrésstop elérte a kívánt hatást, ki lehet vezetni
Az árrésstopban érintett élelmiszerek átlagos kosárértéke egyértelműen csökkent a rendelkezés…
Tovább olvasom >Éleződő vámháború és új piacok keresése: szorult helyzetbe került az európai élelmiszerexport
Az amerikai büntetővámok bejelentése és a kereskedelmi feszültségek fokozódása új…
Tovább olvasom >ROSSMANN: Nincs tragédia, megoldjuk! – új image kampány indult 2025 tavaszán
A ROSSMANN, Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő drogéria-parfüméria lánca, 2025-ben újabb…
Tovább olvasom >