170 kiló kávét főznek le naponta a Fresh Cornerekben

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 09. 25. 11:32

Az eszpresszó a legnépszerűbb kávé, de a cappuccino és a hosszúkávé is dobogós – autósok százezrei vélekednek így. A kávé közelgő, szeptember 29-ei világnapja alkalmából a MOL összegyűjtötte a hazai töltőállomásait felkereső utazók kávéfogyasztási szokásait.

 


A MOL öt évvel ezelőtt nyitotta meg az első Fresh Cornert, azóta azonban már mintegy 170 hazai töltőállomáson kínálja a legjobb minőségű kávét, helyben sütött prémium pékárut, szendvicseket és hot-dogokat. A Fresh Corner hálózatában naponta 160-170 kg kávét főzünk le, mely körülbelül 31 000 adagnak felel meg. Egyetlen hét alatt összességében egy kisebb személyautó súlyának megfelelő kávé fogy el a MOL töltőállomásain.

Bár a Fresh Cornerek kínálatban akár latte vagy flat white is elérhető, a hagyományos eszpresszó a legnépszerűbb kávétípus a vendégek körében. Az összes rendelés csupán negyedét kérik a vásárlók tejjel vagy tejhabbal.

Ez a Fresh Cornerek idei kávé toplistája:
1. eszpresszó
2. cappuccino
3. hosszú kávé
4. latte
5. dupla eszpresszó
6. ízesített kávé
7. ristretto
8. ízesített jeges kávé
9. flat white
10. jeges kávé

Míg a kávétípusok népszerűsége független az országon belüli régiótól, az elfogyasztás módja eltérő: az autópályák mellett lévő MOL töltőállomásokon nagyobb arányban fogyasztják helyben a kávét, míg a városon belüli helyszíneken az elvitelre kért kávék aránya magasabb.

„A Fresh Corner esetében tudatosan törekedtünk arra, hogy prémium minőségű kávét szolgáljunk fel az úton lévők számára. Ehhez nem csupán a megfelelő kávéfőző gépekre, hanem a munkatársak folyamatos barista-képzésére, illetve esetenként a kávéreceptek megváltoztatására is szükség volt. Büszke vagyok arra, hogy ma már egyes településeken sokan a helyi Fresh Cornerbe járnak meginni a reggeli feketéjüket” – mondta Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

Akár városban, akár autópálya mentén működő Fresh Cornerről van szó, a legtöbb kávét reggel 7 és 10 óra között szolgálják fel, ezen belül is 8-9 óra között érkezik a legtöbb vásárló.

A kávé világnapján, szeptember 29-én a MOL 1+1 promóciót hirdet töltőállomásain, azaz minden vendég a megvásárolt kávé után a másodikat ingyen kapja!

Kapcsolódó cikkeink