1,5 milliárd fontot fordít a Lidl brit marhahústermelésre
Megerősíti fenntarthatósági vállalásait a Lidl azzal, hogy a következő 5 évben összesen 1,5 milliárd fontot invesztál a brit marhahústermelésbe.
A diszkont kereskedő célja, hogy a tőkeinjekcióval új mércét állítson fel a fenntartható marhahústermelés terén, mivel továbbra is együtt kíván működni a brit marhahús-beszállítókkal és 100%-ban brit marhahúst kíván beszerezni.
Ennek érdekében a szupermarket a fenntartható gyakorlatra áttérő gazdákat is támogatja.
A beszállítók olyan kategóriákban elért eredményeik alapján részesülnek díjazásban, mint a szén-dioxid-intenzitás csökkentése, valamint a legeltetésgazdálkodást, a biológiai sokszínűséget, valamint a talaj- és vízminőségi paramétereket javító regeneratív gazdálkodási módszerek alkalmazása, amelyek az egyes gazdaságokban egyedileg jellemzőek.
Az új közös beruházást és kezdeményezést megelőzően a Lidl 2024 februárjában vákuumcsomagolt darált húst vezetett be kínálatába a vezető Dunbia marhahús-beszállítóval együttműködve, amivel éves szinten 300 tonnával csökkenti a műanyagfelhasználást.
Az új együttműködés várhatóan mindkét vállalatnak segít 2030-ig a késztermék tonnájára vetítve 28%-kal csökkenteni a Scope 3 kibocsátást, és támogatja a Lidl szélesebb körű, tudományosan alátámasztott Scope 3 éghajlati célkitűzéseit.
Az új program a Lidl exkluzív walesi és legeltett marhahús-termelői csoportjainak megalakulását követően jött létre, amelyekhez csatlakozásért a kereskedő prémiumot fizet a gazdáknak.
Grocery Gazette
Kapcsolódó cikkeink
Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >Black Friday akciók a legnagyobb hazai láncoknál: Lidl, Tesco, Spar és még sokan mások
A Black Friday láz 2024-ben sem hagyja hidegen a vásárlókat…
Tovább olvasom >DRS-rendszer Magyarországon: tanácsok a sikeres visszaváltáshoz
2024. január 1-jén indult el Magyarországon a DRS (Deposit Return…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >