Sok ezer új munkahelyet teremt az Amazon

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 02. 10. 11:01

A cég drasztikusan bővíti jelenlétét szülővárosában, Seattle-ben. Bellevue-ban 15 ezer fővel növelik az alkalmazottak számát, a városrészben jelenleg 2 ezren dolgoznak az Amazonnak – írja a Business Insider nyomán az origo.

Az új munkahelyek számos divízió között oszlanak majd meg, ideértve az Amazon Web Services szolgáltatást és a Project Kuipert, a vállalat internetes műholdas kezdeményezését is – nyilatkozta a cég szóvivője.

Jelenleg az Amazon körülbelül 700 nyitott pozíciót hirdet Bellevue-ban, míg a Seattle-i központban hivatalosan 10 ezer helyre keresnek munkatársat.

Tavaly nyáron a vállalat földeket vásárolt Bellevue-ban, ahova a tervek szerint egy 43 emeletes irodaházat épít, becslések szerint ez mintegy 4 ezer alkalmazottnak tudna helyet biztosítani. A nyilatkozatban kiemelték, hogy az új irodaház tervezésénél, kialakításánál figyelembe veszik a helyi tömegközlekedést és a fenntarthatósági szempontokat is. A városban egyébként az Amazon 260 millió négyzetméternyi területtel rendelkezik. (origo)