1,25 millió adagnak megfelelő mennyiségű ételt adományoz az Arla és a Nestlé a FareShare-nek
Az Arla és a Nestlé együtt 1,25 millió adagnak megfelelő mennyiségű reggelit adományoz a FareShare jótékonysági szervezetnek, így támogatva a családokat és közösségeket az Egyesült Királyságban.

Fotó: Dominic Lipinski/PA Wire
Az Arla a Cravendale tejjel, a Nestlé pedig cereáliákkal, köztük Shreddies-el járul hozzá a hátrányos helyzetűeket támogató szervezetek által biztosított reggelihez.
Az együttműködés az élelmiszergyártók és a FareShare között már régóta fennálló kapcsolatra épül: az Arla 2005 óta 10 millió, a Nestlé pedig több mint 6 millió adagnak megfelelő mennyiségű étellel járult hozzá a szervezet munkájához.
Csak tavaly a Nestlé 220.000 adagnyi ételt biztosított, amelyet több mint 2500 különböző jótékonysági szervezetnek juttattak el országszerte.
A kezdeményezésre azért is kerül sor, mert az Arla és a Nestlé is tagja a tavaly novemberben indított Coronation Food Projectnek, amelynek célja, hogy az élelmiszeripar együttműködjön az élelmiszerhiány kezelésére és az élelmiszerpazarlás csökkentésére irányuló új módszerek kidolgozásában.
Grocery Gazette
Kapcsolódó cikkeink
Írország: nyáron csúcsra jár az élelmiszerpazarlás
A Too Good To Go friss felmérése szerint az ír…
Tovább olvasom >Megszűnt a Nespresso kapszulák védelme a Benelux-országokban
A Brüsszeli Fellebbviteli Bíróság döntése értelmében többé nem él a…
Tovább olvasom >A kereskedelem tartotta magát a munkáltatói vonzerő terén – A bizonytalan gazdasági helyzet ártott az FMCG megítélésének
A kihívásokkal teli időszakból a Coca-Cola és a MediaMarkt jött…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az OKSZ értékelése az élelmiszer inflációról
„Az élelmiszerek vártnál nagyobb (éttermi árak nélkül is 4,6 százalékos)…
Tovább olvasom >K&H Elemzői kommentár: A vártnál rosszabbul alakult az infláció
Bár a piac arra számított, hogy júliusban a 4 százalék…
Tovább olvasom >A FAO élelmiszerár-indexe enyhén emelkedett júliusban
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >