12-15 százalékkal drágább lesz a kenyér
A drágulás oka az emelkedő minimálbér, az energia és üzemanyag valamint az alapanyag árak növekedése.
A Pékszövetség szerint a nagy áruházláncok nemcsak vásárlóként, hanem termelőként is korlátozzák a pékek reális áremelési lehetőségét. Az áruházakban müködtetett sütődékből gyakran bekerülési ár alatt kerül polcokra a pékáru.
Kapcsolódó cikkeink
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
A Temu már az európai élelmiszerpiacot is célba vette
Egyre komolyabb fenyegetést jelent az európai kiskereskedelem számára a kínai…
Tovább olvasom >Most akár 20%-kal olcsóbban szerezhetők be a magyar lecsó alapanyagai a PENNY-ben
A nyári szezon kihagyhatatlan kedvence a friss, házias lecsó, amelyhez…
Tovább olvasom >Fagykár fenyegeti a Nutellát: drasztikusan drágul a török mogyoró
Súlyos tavaszi fagyok sújtották Törökországot, a világ legnagyobb mogyorótermelőjét, ami…
Tovább olvasom >