110 millió forintos a Pápai Hús Kft.-re adott legmagasabb vételi ajánlat

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 04. 04. 11:10

A Pápai Hús Kft. 4,5 milliárdos vagyonára 110 milliós volt a legmagasabb ajánlat, a pályázatról még áprilisban döntenek – tájékoztatta hétfőn az MTI-t a cég felszámolóbiztosa.

marhahus

Szegőné Kemerle Judit elmondta, hogy előzetes felmondási értesítőket kézbesítenek a dolgozóknak, mert a Munka Törvénykönyvében megjelent új szabályozás szerint felszámolási eljárásban nincs lehetőség munkáltatói jogutódlásra. Hozzátette: ha az értékesítésre kiírt pályázat eredményes lesz, ami április 15-éig eldől, akkor a korábbi dolgozókkal az eszközvagyon új tulajdonosa új munkaszerződést köthet majd. A dolgozókhoz a napokban eljuttatott értesítés szerint munkaviszonyuk várhatóan ez év végéig rendes felmondással megszűnik. Amennyiben azonban a vagyonelemekre kiírt, március 31-én lejárt pályázat eredményes lesz, a munkavállalók munkaviszonya hamarabb, jóval az év vége előtt megszűnhet – jegyezte meg.

A felszámoló emlékeztetett: a tulajdonosi jogokat gyakorló pápai önkormányzat tavaly novemberben “a társaságokat fenyegető fizetésképtelenségi helyzetre tekintettel” döntött arról, hogy a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., valamint a Pápai Hús Kft. esetében megindítja a felszámolási eljárást, ezt követően a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a Pápai Hús Kft.-t. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink