Pályázókat vár a Magyar Bocuse d’Or Akadémia a verseny 2021-es magyarországi döntőjére
A 2021-es Magyar Döntőn megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2021. szeptember 5-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia. Keresik azt az elhivatott és tehetséges szakácsot, aki a következő Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2023-as világdöntőjére.
A beérkezett pályamunkákból az Akadémia elismert séfjei, Hamvas Zoltán elnökletével választják ki a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket az idei Magyar Döntőn.
A pályázás feltételei:
- A pályázó 2023. január 23-ig betölti a 23. életévét
- A pályázó magyar állampolgár
- A pályázó elhivatott a szakma iránt, kitartó, nyitott a fejlődésre és csapatmunkában ugyan úgy képes sikereket elérni, mint önálló munkájában<
- A pályázó rendelkezik Commis-val (konyhai segítő, aki 2001. január 31. után született)
- A pályázat 2 témája és a kötelező elemek:
- Téma 1.(12 főre):
2 db BALATONI SUDÁR ponty – kb. 2 kg +/- 20%/db
és
- Téma 2.(12 főre):
Mangalica: a teljes állat bármely része felhasználható, de kötelező fő elemként azonosítható kell legyen a TARJA és a NYELV
A pályázat benyújtásával kapcsolatos információk:
- a benyújtás határideje: 2021. szeptember 5., 24:00 óra
- a benyújtás módja: emailben, a sales@bocuse.hu címre,
- a jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.A Bocuse d’Or verseny állomásai:
- A Magyar Döntő résztvevőinek kihirdetése: 2021. szeptember 10. (maximum 5 fő)
- Bocuse d’Or Magyar Döntő: 2021. október 21. Budapest, Hungexpo
- Bocuse d’Or Europe Döntő: 2022. március 21-23. Budapest, Sirha, Hungexpo
- Téma 1.(12 főre):
Kapcsolódó cikkeink
Íze: torta, formája: amit csak elképzelsz!
A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben ötödik alkalommal rendezte meg a…
Tovább olvasom >Fagylalt Kaland 2024
A Hungexpo Zrt. és a Magyar Cukrász Ipartestület szervezésben idén…
Tovább olvasom >Továbbjutott a magyar csapat a Bocuse d’Or európai válogatóján
Ahogy arról tegnap már hírt adtunk, a magyar csapat nemcsak…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Az idei első félévben is töretlenül bővült a globális hotelipar
Az előző év kiugró eredményeihez képest is képes volt tovább…
Tovább olvasom >