103 milliárd dolláros bevételről számolt be a Wal-Mart az első negyedévben

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 17. 12:08

A várakozásokat valamelyest felülmúló egy részvényre jutó eredményről számolt be a Wal-Mart első negyedéves gyorsjelentésében: a társaság részvényenként 0,98 dolláros profitot könyvelt el az egyszeri tételek hatásait kiszűrve, miközben az elemzői konszenzus 0,95 dollár volt. A bevételek alakulása megfelelt a várakozásoknak.

Több mint 4%-kal növekedtek 2011 első negyedévében a Wal-Mart bevételei, ami nem okozott meglepetést, hiszen a várt 103 milliárd dollárhoz képest 103,4 milliárd dolláros bevételre tett szert a vállalat. A legalább egy éve nyitva lévő üzletek összehasonlítható alapon számolt bevételei viszont nem tudtak növekedni, 1,1%-kal estek az előző év azonos negyedévéhez képest.


A társaság az egy részvényre jutó eredmény tekintetében viszont felülteljesítette a várakozásokat, az egyszeri tételek hatásait kiszűrve 0,98 dolláros profitot könyvelt el, miközben a konszenzus 0,95 dollár volt.

A menedzsment folyó negyedévre vonatkozó prognózisai sem okoztak csalódást, a vezetőség 1,05 és 1,10 dollár közötti profitot jósol részvényenként, miközben az elemzői várakozás 1,08 dollár.

A Wal-Mart részvényei minimális, 0,6%-os pluszba lendültek a nyitás előtti kereskedésben, de a piacokat nem mozgatta meg különösebben az amerikai kiskereskedelmi óriás gyorsjelentése. A társaság eredményeit mindig kiemelt figyelemmel követik a piacok, hiszen a legnagyobb amerikai kiskereskedelmi cégről van szó, így a befektetők jelzésértékűnek tekintik teljesítményét a lakossági fogyasztás alakulása szempontjából. Ami negatív lehet, hogy legfontosabb piacán, az Egyesült Államokban stagnáltak az értékesítések. Ezt a hírt viszont feledtetni tudta a befektetőkkel a vártnál magasabb nyereség, valószínűleg ennek köszönhető az emelkedés – írja a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink