100 millió dollárból bővíti kávégyártó kapacitását a Nestlé Vietnámban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 01. 17. 09:45

A beruházásból a vállalat a déli Đồng Nai tartományban működő Tri An üzem gyártókapacitását növeli

A Nestlé 100 millió dolláros stratégiainak nevezett beruházással bővíti a déli Đồng Nai tartományban működő kávéüzemének gyártókapacitását. A hivatalos közlemény szerint a multinacionális vállalat úgy látja, ez kell ahhoz, hogy ki tudja elégíteni a vietnámi piacon jelentkező egyre növekvő keresletet. A bővítéssel az üzem központi szerephez jut a minőségi kávétermékek hazai és nemzetközi piacra történő szállításában.

A Tri An-i üzem jelenleg a világ több mint 29 országába exportál többek között olyan márkákat, mint a Nescafé, a Nescafé Dolce Gusto és a Starbucks: 2011-es alapítása óta a Nestlé több mint 500 millió dollárt ruházott a gyárba. Vietnámban a Nestlé hat kávéra, kakaós malátaitalokra, főzési segédeszközökre és ásványvízre szakosodott üzemet működtet – közel tíz éve van jelen az országban, és jelenleg mintegy 3000 főt foglalkoztat.

Másrészt Vietnam, amely jelenleg a világ második legnagyobb kávétermelője és -exportőre, kulcsszerepet játszik a Nestlé beszerzésében. A csoport eddig közel 830 millió dollárt invesztált a Nestlé Vietnam Co., Ltd. révén, amely 4 gyárral és 2 elosztóközponttal rendelkezik: csak Dong Nai tartományban 3 üzemet működtet a vállalat, köztük a Nestlé Tri An-t, amely Vietnam méretét tekintve Vietnam egyik legnagyobb és a régió egyik legmodernebb kávéfeldolgozója.

EFA News

Kapcsolódó cikkeink