100 millió dollárból bővíti kávégyártó kapacitását a Nestlé Vietnámban
A beruházásból a vállalat a déli Đồng Nai tartományban működő Tri An üzem gyártókapacitását növeli
A Nestlé 100 millió dolláros stratégiainak nevezett beruházással bővíti a déli Đồng Nai tartományban működő kávéüzemének gyártókapacitását. A hivatalos közlemény szerint a multinacionális vállalat úgy látja, ez kell ahhoz, hogy ki tudja elégíteni a vietnámi piacon jelentkező egyre növekvő keresletet. A bővítéssel az üzem központi szerephez jut a minőségi kávétermékek hazai és nemzetközi piacra történő szállításában.
A Tri An-i üzem jelenleg a világ több mint 29 országába exportál többek között olyan márkákat, mint a Nescafé, a Nescafé Dolce Gusto és a Starbucks: 2011-es alapítása óta a Nestlé több mint 500 millió dollárt ruházott a gyárba. Vietnámban a Nestlé hat kávéra, kakaós malátaitalokra, főzési segédeszközökre és ásványvízre szakosodott üzemet működtet – közel tíz éve van jelen az országban, és jelenleg mintegy 3000 főt foglalkoztat.
Másrészt Vietnam, amely jelenleg a világ második legnagyobb kávétermelője és -exportőre, kulcsszerepet játszik a Nestlé beszerzésében. A csoport eddig közel 830 millió dollárt invesztált a Nestlé Vietnam Co., Ltd. révén, amely 4 gyárral és 2 elosztóközponttal rendelkezik: csak Dong Nai tartományban 3 üzemet működtet a vállalat, köztük a Nestlé Tri An-t, amely Vietnam méretét tekintve Vietnam egyik legnagyobb és a régió egyik legmodernebb kávéfeldolgozója.
Kapcsolódó cikkeink
300 millió euróból bővítette lengyelországi gyártókapacitását a Beiersdorf
A német Beiersdorf 300 millió eurós beruházással bővítette a lengyelországi…
Tovább olvasom >A KitchenAid Giannival mutatta be új automata eszpresszógép-kollekcióját
A KitchenAid hazánkban is bemutatta új eszpresszógép-kollekcióját, ami egy félautomata…
Tovább olvasom >A kereskedelem tartotta magát a munkáltatói vonzerő terén – A bizonytalan gazdasági helyzet ártott az FMCG megítélésének
A kihívásokkal teli időszakból a Coca-Cola és a MediaMarkt jött…
Tovább olvasom >További cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Lezajlott az első Fenntartható Csomagolás Fórum
2025. június 4-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre az…
Tovább olvasom >III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >