100%-ban a Nestlé tulajdonába került a kínai Hsu Fu Chi édességmárka
Megszerezte a Nestlé a kínai Hsu Fu Chi édességgyártó fennmaradó 40%-os tulajdonrészét az alapító Hsu családtól, ezzel teljes ellenőrzést szerezve a vállalat felett – számolt be a Just Food.
A svájci élelmiszeróriás még 2011-ben vásárolta meg a cég 60%-át 1,7 milliárd dollárért, azóta pedig technológiai és marketingtámogatást nyújtott a termékfejlesztés, minőségellenőrzés és kutatás-fejlesztés terén.
A Nestlé szerint az akvizíció lehetővé teszi, hogy a Hsu Fu Chi szélesebb körű és könnyebb hozzáférést kapjon globális márkáihoz és termékeihez, miközben a Nestlé is profitálhat a Hsu Fu Chi kínai disztribúciós hálózatának kiterjedtségéből saját édesség- és snack üzletágának növekedése érdekében.
Zhang Xiqiang, a Nestlé Greater China régió vezérigazgatója szerint a felvásárlás felgyorsítja a Hsu Fu Chi márka fejlődését, miközben erősíti a Nestlé jelenlétét Kínában.
A Nestlé közel 40 éve működik az országban, 23 gyárral, öt termékinnovációs és három K+F központtal, ahol több mint 21000 alkalmazottat foglalkoztat. 2024-ben a Nestlé kínai bevétele elérte az 5,51 milliárd dollárt.
Kapcsolódó cikkeink
Madárinfluenza miatt tiltotta be Kína a spanyol baromfiimportot
Kína ideiglenesen megtiltotta a spanyol baromfi- és kapcsolódó termékek importját…
Tovább olvasom >Meglepetést hozott a kínai infláció – stagnáltak a fogyasztói árak júliusban
Az elemzők által várt minimális emelkedés helyett júliusban változatlan szinten…
Tovább olvasom >A Nestlé továbbra is a világ legértékesebb élelmiszer márkája a Brand Finance szerint
A Nestlé immár tizedik éve vezeti az élelmiszermárkák globális rangsorát,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Jason Momoával mutatkozott be Magyarországon a Meili Vodka
Az elmúlt két év egyik legtöbb díjat elnyerő vodkája (2…
Tovább olvasom >Szallas.hu: jelentősen nőtt az augusztus 20-ára és az ünnepet követő napokra szóló foglalások száma
Az augusztus 20-i érkezésre szóló szállásfoglalások száma 58 százalékkal nőtt…
Tovább olvasom >K&H: egyre gyakoribbak a szélsőséges időjárási viszonyok
Az időjárás ma már nem egy távoli, elméleti kockázat, hanem…
Tovább olvasom >