100 000-nél több K&H SZÉP Kártya tulajdonos

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 03. 03. 10:22

„Egy év alatt 20%-kal nőtt a K&H SZÉP Kártya felhasználók száma, miközben továbbra is a vendéglátás alszámla a legnépszerűbb a SZÉP Kártya három eleme közül. Kártyahasználat szempontjából Budapest és a Közép–Duna régió a legaktívabb” – tájékoztatott Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője.

KH-SZÉP„Egy év alatt 20%-kal nőtt a K&H SZÉP Kártya tulajdonosok száma, ezzel a felhasználók száma már a 100.000 főt is meghaladja. Eközben az elfogadóhelyek száma 26%-kal növekedett, így országszerte közel 15.000 elfogadóhelyen lehet használni a cafeteria szolgáltatást. A SZÉP Kártya három cafeteria eleme – szállás, vendéglátás, szabadidő – közül továbbra is egyértelműen a vendéglátás a legnépszerűbb, a kártyahasználat közel 60%-a ezen az alszámlán keresztül történik. A tavalyi változtatás óta azonban, amely lehetővé teszi a gyógyfürdők és strandok belépőinek bármelyik alszámláról történő fizetését, a szállás és a szabadidő alszámlák forgalma is érzékelhető emelkedésnek indult” – mondta el Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője.

„A SZÉP Kártya használatra továbbá erős szezonalitás jellemző. Ilyenkor év elején kisebb forgalom mellett inkább a feltöltés a megszokott, míg a nyári hónapokban jelentősen megugrik a felhasználás. A belföldi turizmus miatt a vendéglátás alszámla forgalma május és augusztus között a legerősebb, míg a szabadidő alszámlán egyértelműen a július és az augusztus a kiemelkedő. Ezt követően a szálláshely és vendéglátás alszámlák forgalma a téli ünnepeknek köszönhetően év végén ismét megugrik” – részletezte Németh László.

A K&H SZÉP Kártya felhasználók az ország nem minden területén egyformán aktívak. Az egyes régiók közül a fővárosban és a Közép-Duna régióban veszik igénybe leggyakrabban a kártyát, az összforgalom mintegy 40%-át itt használják fel, de a dunántúli régiókra is jelentős forgalom jellemző. „Arra érdemes figyelni, hogy a még 2012-ben feltöltött utalványokat idén május 31-ig lehet felhasználni, ezt követően a kártyát kibocsátó intézmény visszautalja a megmaradt összeget a munkáltatónak. Az így beérkező összeget a munkáltatónak egyéb bevételként kell lekönyvelni, ami a társasági adóalapot növeli. Érdemes lehet ezért felhívni a dolgozók figyelmét a teljes keretösszeg felhasználására” – tette hozzá a szakértő.

Kapcsolódó cikkeink