Forradalmi sous vide-áló eszköz a piacon
Az ízeket jobban megőrző, az étel oxidációját korlátozó lassú, alacsony hőfokon való főzés, a sous vide-olás rendkívül divatos eljárás az igényesebb vendéglátóhelyi konyhákon, annyira, hogy a trend az „amatőröket” is megfertőzte: 1-2 éve megjelentek a kisebb medencés, háztartási sous vide-oló gépek. A „fiatal” trend most további lökést kaphat, ugyanis decemberben piacra került a kézi változat is, amely már nem valamiféle dobozra, hanem inkább merülőmixerre emlékeztet, azonban annál jóval vastagabb. A Sansaiere-t bármilyen közepes vagy nagy lábosba bele lehet állítani – a maximális melegíthető vízmennyiség 6 gallon, azaz több mint 20 liter. Csak be kell állítani a kívánt hőfokot, és a szerkezet pontosan tartja azt a kikapcsolásig. A Sansaire ára 200 dollár (45 ezer forint), de a rendeléseket így is csak néhány hétre tudnak felvenni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mi a bioélelmiszerek realitása a közétkeztetésben?
A Magyar Biokultúra Szövetség a bioélelmiszerek közétkeztetésbe kerüléséért indított aláírásgyűjtése…
Tovább olvasom >Májusban 7 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában éves összevetésben
Májusban 7 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában éves…
Tovább olvasom >Nagybevásárlás az építkezés szünetében – A nap képe
„Visszamegyek, de előtte még otthon le kell borítanom a cuccot.”…
Tovább olvasom >