Elesett a Keleti!
A 20 százalék alkoholtartalmú Beche-rovka Lemond, az eredeti termék háromféle citrus (narancs, citrom és a kesernyés kumquat) ízével előállított változata áprilistól nálunk is kapható.Volt az „átkosban” egy vicc a Keleti pályaudvaron működő nepperekről: az űrből visszatérő asztronauták az űrállomásról a Földet figyelve kérdezik az ottaniakat, miért sárga az egész Föld. Mindent elfoglaltak a kínaiak, így a válasz. És mi az a kis vörös folt ott? A lengyelek még tartják a Keletit!
Ez a történet jutott először eszünkbe, mikor kiderült, hogy a hazai piac egyik utolsó nagy cseh klasszikusát – amit a közelmúltban még „bevehetetlen várnak” képzeltünk – elérte a divatos trend: ízesítik, hígítják. Persze olyan nagy csoda nem történt, a világ nagy égetettszeszesital-gyártói jó ideje próbálnak ilyen módon is alkalmazkodni a fogyasztói igények változásához; a fiatalabb célcsoportok már jóval kevésbé szeretik a magas alkoholtartalmú italokat. És ha a franciák megadták magukat a cognaci fronton, várható volt, hogy a keserűlikőrökkel is történik valami hasonló – annál is inkább, mivel a forgalmazók évek óta szerveznek Becherovka koktélversenyeket is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szakácsolimpia
A négyévente megrendezésre kerülő IKA Culinary Olympics Stuttgartban zajlott le…
Tovább olvasom >Meglepő ízibridek – A nap képe
Szeretjük a csokoládét! Sokunk kedvenc chiliszósza pedig az évekkel ezelőtt…
Tovább olvasom >Szélsőségek koktélpohara – A nap videója
Nem próbálnánk megjósolni, csúcsbárokban mennyire alkalmaznák, de a nagyon forró…
Tovább olvasom >