Nyári vodkakurzus -4 °C-on

Szerző: Trade Horeca Dátum: 2012. 09. 04. 10:20

A korábban általunk is bemutatott, nemrégiben kibővített budapesti Jégbárbanrendhagyó programon vehettek részt a sajtó képviselői: bárbemutatót, kóstolókat és némi szaktudást is kaptak a vendégek.

A nyár utolsó napjait enyhíteni próbálva Varga Gergő, díjnyertes mixer és M. Tóth Zsolt aranyérmes nemzetközi jégszobrász egy különleges programra invitálta a „dideregni vágyókat”. Az érdeklődők nemcsak látványos jégfaragásnak lehettek részesei, de finom gyümölcsös Finlandia koktélokat is kóstolhattak a jégbarlangban.

Évente körülbelül 50 ezer kartonnal adunk el a Finlandiából, és ez a szám egyben alátámasztja azt is, hogy a hazai fehérszeszek piacán ma a finn vodka az elsődleges prémium márka – mondta el Fehér János, az importőr Brown-Forman cég brand managere. A klasszikus mellett mára különösen népszerűvé váltak az ízesített fajták is, amelyek az értékesítés körülbelül 16%-át adják és növekvő tendenciát mutatnak. A prémium vodka garantált minőségét 1970 óta három nélkülözhetetlen alkotóelem biztosítja: a 10 ezer éves gleccsermorénából nyert kristálytiszta víz, a hatsoros árpa és a különleges, természetbarát desztillációs gyártási módszer”.

A rendkívüli helyszín látványos jégszobrai egytől-egyig M. Tóth Zsolt keze munkáját dicsérik. „14 éve foglalkozom jégfaragással, de egy-egy új alkotás elkészítése a mai napig nagy kihívást jelent számomra. Izgalmas és mindig várakozással teli, hogy mi születik meg egy élettelen 135 kilós jégtömbből – kezdte M. Tóth Zsolt. – Az egyes szobrok kifaragása eltérő időt vesz igénybe, így 50 perctől akár több óráig is eltarthat. Az elkészült darabok látványát körülbelül fél évig élvezhetjük, de ezalatt is többször javítjuk, korrigáljuk azokat, majd sajnos búcsút kell intenünk nekik, hiszen a víz előbb-utóbb ilyen körülmények között is elpárolog.”

Kapcsolódó cikkeink