Magazin: Kézműves sörök mennyországa

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 07. 17. 12:31

Aki azt hiszi, hogy két Főzde­feszt között a magyar kézműves sörök ked­velői nem tobzódhatnak kedvenc italaikban, téved; a budapesti Corvin negyedtől 5 percre, ám a jellegzetes belvárostól fényévnyire nyílt Élesztő új dimenzióba emeli az igényes sörözés fogalmát. A tulajdonosok egyszerre több népszerű trendet is meglovagoltak: sörforradalom, kézműves termékek presztízse és a romkocsmák töretlen diadala. A „sörfan”-ek már a „soft opening” után elözönlötték a helyet, ami persze annak is köszönhető, hogy a működtetők egyike a Főzdefeszt szervezője, blogger-szakújságíró. Arra már számos példát hoztunk, hogy a jó minőségű különleges sör ma szinte biztos sikert ígér egy új üzletnek, itt azonban a fiúk a vendéglátáshoz is nagyon értenek – annyira, hogy az Élesztőre nemsokára részletesen is visszatérünk. Nemcsak követik a trendeket, de diktálják is: a teljesen kész állapotban 500 vendéget leültetni tudó helyen a 17 sörcsap és a külföldi vendégsörök pultjai mellett többek között fair trade kávézó, sörkoktélbár és a házi sörfőzést népszerűsítő, úgynevezett brew-stúdió is működni fog. A sörárakat úgy pozicionálták, hogy bárki kóstolhassa a pénztárcájához illő különlegességeket – a korsóárak 450–1000 forint között mozognak.

Az Élesztőben klasszikus melegkonyha működtetését nem tervezik, de láthatóan jól pótolja azt a legmodernebb berendezésekkel felszerelt grillbár. A modern konyhatechnológiában igencsak jártas séf a – szerintünk legnagyobb profizmust igénylő – hideg szendvicsben meleg feltét vonalat viszi. Naponta négyféle készül; az 1000 forint körüli árú, friss, 30 centis péksüteményeket alaposan megtölti a 20 deka csülök!

Budapest, Tűzoltó u. 22.

Tervező: Bart Dániel, Tóth Imre, Gasztronómia: Disztós Péter

Kapcsolódó cikkeink