Individualisták dinnyéje
Ki csodálkozik manapság, ha a mezőgazdasági termékek jellemzői a fogyasztók ízléséhez alakulnak?Legfeljebb arra figyel oda a többség (egyelőre), hogy az általa fogyasztott zöldség és gyümölcs ne legyen génkezelt.
Az USA-ban már a 80-as években megjelent a magnélküli dinnye, és annyira elterjedt, hogy az ott fogyasztott görögdinnyéknek ma már mindössze ötödében találni magot – a konzervatívabb dinnyebarátok valódi bánatára. A következő nagy kihívás a gyümölcs méretének csökkentése lett. A cél az érett görögdinnye súlyának 3 kg alá szorítása, hogy az egyedülállók, no meg az éttermek is szívesebben vásároljanak belőle, de persze úgy, hogy a gyümölcs íze ne változzon. Ha megoldják, unokáink a 10-20 kilós „családi” dinnyéket már csak az öregek elbeszéléseiből fogják ismerni!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Komoly kihívásokkal néznek szembe a gyorsétterem-láncok
A vendéglátóipar jelentős kihívásokkal szembesül, amint azt a nagy étteremláncok,…
Tovább olvasom >