Az ízérzékelés hőmérsékletfüggő
A Nature tudományos magazinban publikált kutatások szerint az ízérzékelésért nem az ízlelőbimbók eltérő típusa, sokkal inkább a bennük lévő transzportproteinek hőmérséklete felelős. A belga tudósok szerint például a borfogyasztás során érzett ízek észlelése is minden receptorban megtörténik, de hogy az egyes ízek hol és mennyire dominálnak, azt a környezeti hőmérséklet befolyásolja. Ezzel magyarázható, hogy például a magasabb hőmérsékleten erőteljesebben jelentkező kesernyés anyagokat a nyelv hátsó traktusában érzik erőteljesebben a borfogyasztók.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Nagy Márton: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő
Nagy potenciál van Hévízben, nemcsak az ország GDP-jének tizedét adó…
Tovább olvasom >A külföldi turisták Budapesten kívül nem nagyon mennek máshova
A KSH márciusi turisztikai eredményei kiugró növekedést mutatnak, amely elsősorban…
Tovább olvasom >Piaszagod van, csak kicsit másképp – A nap képe
A Swag Brewery illatos szappanjai valódi szeszes italokból készülnek, de…
Tovább olvasom >