Áruházaiban termesztett salátát árulna az IKEA
Saját konténereiben termett salátáit kínálná éttermeiben az IKEA. A világ legnagyobb bútoráruház-lánca hamarosan megkezdi éttermeiben helyben termesztett zöldségei értékesítését.
Az áruházlánc egyelőre kísérleti jelleggel, jövő hónaptól kezdi árulni két svéd áruházában a friss zöldségeket. „A feltételek mind a termesztéshez, mind a kiváló ízélményhez tökéletesek, ráadásul a módszer fenntartható is, hiszen nem kell sehová szállítani a salátát.” – hangsúlyozta Catarina Englund, az Ingka Group innovációs menedzsere.
A zöldségeket az ún. hidroponikus termesztés módszereivel nevelnék, ami azt jelenti, hogy nincs szükség sem termőtalajra, sem vegyszerekre, a folyamat pedig a hagyományos gazdálkodáshoz képest 90 %-kal kevesebb vizet igényel. Egyetlen konténer napi 15-20 kg salátát biztosítana, a termény mennyiségét pedig folyamatosan az adott áruház igényeihez szabnák. (Reuters)
Kapcsolódó cikkeink
Dopamin dekor, kézműves darabok és funkcionalitás: megérkeztek az IKEA új kollekciói
Bemutatta új termékeit az IKEA, melyek az újrakezdést, optimizmust és…
Tovább olvasom >Zsarolási kísérlet és 20 millió eurós kár – kibertámadás érte az IKEA-t
Komoly anyagi veszteséget okozott az IKEA délkelet-európai régióját érintő kibertámadás,…
Tovább olvasom >A világ legnagyobb IKEA fulfillment központja nyílik meg Magyarországon
Több mint 20 milliárd forintos beruházással új üzleti modell tesztelésébe…
Tovább olvasom >További cikkeink
Újrahasználható termékdisplay használatával csökkenti a hulladékot Európa-szerte a dm
A dm drogérialánc több mint 2100 németországi üzletében, valamint más…
Tovább olvasom >Talajmegújító kísérleti mezőgazdasági programot indít a FrieslandCampina, a Lidl és a ReGeNL
A FrieslandCampina, a Lidl és a holland ReGeNL közösen indítanak…
Tovább olvasom >A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >