Zsuzsi presszó
Átalakult, pontosabban kibővült a Velencét Pákozddal összekötő út sukorói csomópontjában álló „legendás” Zsuzsi presszó!
Az elmúlt évtizedben egymást váltó 3 próbálkozó „eredményei” remek példáját adják annak, hogy a legjobb helyen fekvő üzletet is lehet rosszul és jól vezetni. Néhány éve még a nyári hétvégéken színészekkel, ismert sportolókkal is gyakran találkozott a betérő, mégis, a Zsuzsi kétszer is gazdát cserélt. Az új tulaj nem vendéglátós, legfeljebb zsigerből, mégis tisztában van az alapvető „szabályokkal”. Az, hogy a másodszor bejövőket (turistákat is) felismeri, szót ért a helyiekkel, talán alapelvárásnak tekinthető egy falusi kocsmában. Azonban, ahogy ő fogalmaz, az üzlet nem magától megy – így a haszonból sokat visszaforgat és folyamatosan fejleszt. A sör friss, a poharak tiszták, így a fogyasztás hangsúlya a palackos sörökről gyorsan áttevődött a csapoltakra. Az enteriőr autentikus (és ezzel nem gúnyolódni akartunk), a terasz kulturáltan átépült, a mellékhelyiség tisztasága és ellátottsága pedig jóval a hazai éttermi átlagszínvonal felett van.
2011-et írunk; az italválaszték a borokon kívül viszonylag nagy (bár borból sem csak „kocsisirmát” lehet kapni), az „ételek” választéka azonban, mostanáig, az ilyen helyeken megszokott volt: némi száraz rágcsálnivaló, jégkrém, csokoládé. Hősünk erre nem a pogácsát és a zsíros kenyeret próbálta aduként előhúzni, hanem egy mini konyhát emelt az épület végébe, a korábbi távolsági buszmegálló helyére (ami helyett kissé arrébb egy másikat épített). Ezt most egyelőre egy gyrosos bérli, de ha a melegkonyha ismertté válik, a tulajdonos maga foglalkozik majd az étkeztetéssel is. A környéken kirándulók és a Fehérvárról a tóhoz érkező biciklisták már állandó vendégek – állítólag még a megyeszékhelyen sincs ilyen olcsó, kellemes, kulturált söröző.
Sukoró, Fehérvári út • Tervezés: Klemán Róbert
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >