Zsigó Róbert: öt hete vezették be az árréscsökkentést, azóta 887 élelmiszer ára lett kedvezőbb
Öt hete vezette be a kormány az árréscsökkentést, azóta 887 élelmiszer ára lett kedvezőbb – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára szerdán a közösségi oldalára feltöltött videójában.
Zsigó Róbert azt mondta: öt hét alatt további 214 terméket legalább a harmadával olcsóbban lehet megvásárolni, és átlagosan 18,7 százalékkal csökkentek az árak.
Hozzátette, hogy 522 boltot ellenőriztek és 132 esetben folynak további vizsgálatok.
„Folytatjuk, megvédjük az embereket a túlzó és indokolatlan áremelésektől” – fogalmazott az államtitkár.
Öt hete vezette be a kormány az árréscsökkentést, azóta 887 élelmiszer ára lett kedvezőbb – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára szerdán a közösségi oldalára feltöltött videójában.
Zsigó Róbert azt mondta: öt hét alatt további 214 terméket legalább a harmadával olcsóbban lehet megvásárolni, és átlagosan 18,7 százalékkal csökkentek az árak.
Hozzátette, hogy 522 boltot ellenőriztek és 132 esetben folynak további vizsgálatok.
Kapcsolódó cikkeink
Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: három hét után már 18,8 százalékkal olcsóbbak az alapvető élelmiszerek
A mérték nélküli profitéhség nem mehet a magyar emberek kárára…
Tovább olvasom >NGM: jelentős hatása van az árréscsökkentésnek: az infláció már márciusban 4,7 százalékra esett
Az indokolatlanul magas áremeléseket a kormány nem tűrte tovább, ezért…
Tovább olvasom >További cikkeink
Áprilisban enyhén nőtt a GKI konjunktúra indexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >Fejenként 62 kg ételt pazarolunk el évente
Egyre égetőbb problémát jelent az élelmiszer-hulladék és a túlfogyasztás: a…
Tovább olvasom >A gazdálkodókban bíznak a legjobban
Az EIT Food Consumer Observatory legfrissebb, 2024-es Food Trust Reportja…
Tovább olvasom >