Zöld utat adott az EU az alkoholmentes bio bor készítésnek
Az Európai Unió Bizottsága az ökorendelet megfelelő módosításával lehetővé tette, hogy a bio borászatok mostantól alkoholmentes bort is készíthessenek anélkül, hogy elveszítenék a termék bio minősítését.
Eddig a bio borok vákuumdesztillációval történő alkoholmentesítése nem volt engedélyezett, és az alkoholmentes borok a hagyományos borokkal szemben már nem minősültek bionak.
A döntést Cem Özdemir, Németország mezőgazdasági minisztere is üdvözölte mint az Öko EK rendelet fontos korszerűsítését, kiemelve, hogy ez jelentős piaci előnyt jelenthet a német borászatok számára.
A módosítást Németország kezdeményezte, és több EU-tagállam is támogatta Brüsszelben. Az EU szakértői csoportja az indítványt megvizsgálta, és pozitív értékelést adott, amely alapján a Bizottság elfogadta az új szabályozást.
A döntéssel lényegesen jobb piaci helyzetbe kerülhetnek a bio borászatok, hiszen az alkoholmentes borok iránti kereslet növekszik, miközben az összes borfogyasztás csökkenő tendenciát mutat.
Kapcsolódó cikkeink
Drágább lesz idén a vegán grillezés Németországban
7%-kal emelkedett a vegán grilltermékek ára Németországban a 2024-es évhez…
Tovább olvasom >Eurostat: stabil növekedést mutat az online platformokon foglalt vendégéjszakák száma az EU-ban
Stabil növekedést mutat az uniós tagországok rövid távra kiadott szálláshelyein…
Tovább olvasom >GKI elemzés: Miért élnek szűkösebben a magyar háztartások, mint bárki más az EU-ban?
Képzeljük el, hogy minden uniós ország lakói egy nagy áruházban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ugrásszerűen nő az alternatívfehérje-szabadalmak száma
A Good Food Institute a maga nemében első és egyedülálló…
Tovább olvasom >Mikroműanyagok az üveges italokban
Egy friss francia kutatás szerint az üvegpalackos italok több mikroműanyagot…
Tovább olvasom >Közös növényi újdonságokat dob piacra a PepsiCo és a NotCo Chilében
A PepsiCo és a chilei NotCo együttműködésének eredményeként két új,…
Tovább olvasom >