Zöld utat adott az EU az alkoholmentes bio bor készítésnek
Az Európai Unió Bizottsága az ökorendelet megfelelő módosításával lehetővé tette, hogy a bio borászatok mostantól alkoholmentes bort is készíthessenek anélkül, hogy elveszítenék a termék bio minősítését.
Eddig a bio borok vákuumdesztillációval történő alkoholmentesítése nem volt engedélyezett, és az alkoholmentes borok a hagyományos borokkal szemben már nem minősültek bionak.
A döntést Cem Özdemir, Németország mezőgazdasági minisztere is üdvözölte mint az Öko EK rendelet fontos korszerűsítését, kiemelve, hogy ez jelentős piaci előnyt jelenthet a német borászatok számára.
A módosítást Németország kezdeményezte, és több EU-tagállam is támogatta Brüsszelben. Az EU szakértői csoportja az indítványt megvizsgálta, és pozitív értékelést adott, amely alapján a Bizottság elfogadta az új szabályozást.
A döntéssel lényegesen jobb piaci helyzetbe kerülhetnek a bio borászatok, hiszen az alkoholmentes borok iránti kereslet növekszik, miközben az összes borfogyasztás csökkenő tendenciát mutat.
Kapcsolódó cikkeink
NGM: a gyenge német gazdaság korlátozza a hazai ipar teljesítményét
Az Európai Unió versenyképességi problémái és Németország gazdasági válsága korlátozza…
Tovább olvasom >Új 0,85 literes palackot vezet be a Coca-Cola Németországban
A Coca-Cola 17 év után először új PET-palackmérettel lép piacra…
Tovább olvasom >Több mint 130 szervezet sürget EU cselekvési tervet a növényi alapú étrend támogatására
Több mint 130 szervezet – köztük gazdálkodók, egészségügyi szakemberek, fogyasztói…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nyolc területen már megfigyelhető fordulat a gazdaságban
A gazdaságban már nyolc területen megfigyelhető fordulat: a foglakoztatás, a…
Tovább olvasom >Meglepően jól sikerült a január a kiskereskedelemben
A gyenge évzáráshoz képest 2,2%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom, ami…
Tovább olvasom >Új támogatások segítik a dinamikusan fejlődő magyar húsmarhatartást
Az állattenyésztő ágazatok közül az elmúlt 25 évben a legnagyobb…
Tovább olvasom >