Zöld dióval bővült a MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJAZOTTAK köre
Nagymamáink még tudták, milyen egészséges és finom a dió, még zölden. Kitaláltak egy receptet, ahol a zöld dió feketévé válik és bárki ehet belőle. Ezt ismerte fel a Hajdu-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében meghatározó szerepet játszó Tranzit-Ker Zrt. és hozzá kapcsolódó Tranzit Dió Kft. fejlesztési csapata.
Észak-Kelet Magyarország hármas határ közeli területe a dió őshazája, a Tranzit Csoport tevékenységének fő területe. A 70 hektárnyi saját dió ültetvényükön a világon is ismert Milotai 10-es fajtát gondozzák, itt épült meg Magyarország legnagyobb diószárító üzeme, mely 600 tonna feldolgozására alkalmas.
Legújabb továbbfeldolgozott termékük a GOLDENFOOD Zöld dió szirupban készítmény, mely az OMÉK Termék Nagydíj 2011 elnyerése után 2012-ben a MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJ kitüntető címet is elnyerte. A díjat szeptember 4-én vesszük át a Parlamentben.
Amellett, hogy számos élettani előnye van a zöld diónak, igazi kulináris élvezet egyben. Őseink gyógyszerként használták főzeteit, tinktúráját, magas C-vitamin, tannin, vas tartalma mellett számos nyomeleme segíti a gyulladáscsökkentést, ismert a máj-, vér-, gyomortisztító hatása, kiváló gombaölőszernek bizonyul.
Igazi ereje, hogy ellenállhatatlan a gasztronómia világában. Zseniális kiegészítője a főételeknek, kacsa-, liba sültekhez, vadhúsokhoz, pecsenye- és libamájhoz, töltött húsokhoz éppúgy ajánlható, mint fagylaltokhoz, palacsintákhoz, desszertekhez, de adott esetben akár előételekhez. A séfek készítettek már belőle mustárkrémet, tálalták kék sajttal, de kipróbálták füstölt kecskesajttal és készült belőle zöld diós kecskejoghurt is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Lidl bemutatta tizedik, jubileumi szakácskönyvét
A Lidl bemutatta 10. szakácskönyvét, amely közel 4 millió megjelent…
Tovább olvasom >Magyar női vízilabda támogatója lett a Helia-D
Együttműködési megállapodást jelentett be a Helia-D és az UVSE Vízilabda…
Tovább olvasom >Kacsából és a libából nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget
Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi…
Tovább olvasom >