Zalaegerszegen nyitotta negyvenedik éttermét a Burger King
Mintegy 450 millió forintos beruházással nyílt meg kedden Zalaegerszegen a Burger King 40. magyarországi és egyben első Zala megyei étterme.
MTI Fotó: Varga György
Dara Zsolt, az étteremláncot működtető Fusion Befektetési Zrt. vezérigazgató-helyettese az átadáson azt mondta: a Burger King 1954-ben indult Miamiból, mára pedig a világ 100-nál is több országában több mint 15 ezer éttermet működtet. A hálózat mintegy 300 ezer dolgozója évente több mint 11 millió embert szolgál ki.
A zalaegerszegi étterem Magyarországon a negyvenedikként nyílt meg, mégpedig a kivitelezőknek köszönhetően határidő előtt.
Vigh László, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) az avatáson azt hangsúlyozta, hogy a 42 milliárd forint beruházással Zalaegerszegen épülő járműipari tesztpálya miatt egyre többen érkeznek a városba, akiknek megfelelő szállásra és étkezési lehetőségekre van szüksége. Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) arra hívta fel a figyelmet, hogy rendkívüli gyorsasággal, alig egy évvel a tervek megfogalmazása után megépült és megnyitott a zalai megyeszékhely étterme.
Makkay János, a Fusion Zrt. marketing- és értékesítési vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: az első zalai Burger King 450 millió forintos beruházással épült és 40 új munkahelyet teremtett. A cég országszerte mintegy 1200 dolgozót foglalkoztat, a néhány héttel ezelőtt megnyitott kecskeméti után hamarosan Budaörsön nyit éttermet, de idén még további üzletnyitásokat is tervez.
A nyilvános cégadatok szerint a 651,5 millió forintos alaptőkéjű Fusion Zrt. 2016-ban 10,4 milliárd forint nettó árbevételt és 445 millió forint adózott nyereséget ért el. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Idén is szakmai konferencia keretében adtuk át az Év promóciója díjakat
Április 18-án került megrendezésre a már hagyományosnak számító „Év promóciója…
Tovább olvasom >Jelentős növekedés a gyorséttermi piacon: McDonald’s és Burger King sikeres évet zárt Magyarországon
2023-ban a McDonald’s és a Burger King is kiemelkedően teljesített…
Tovább olvasom >Már luxus a gyorsétterem a magyarok számára
A gyorséttermi ételek árai az utóbbi időben jelentős mértékben emelkedtek,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >