A whiskyk királynői a Gourmet Fesztiválon
Különleges ízélmények, citrusos zamat, vaníliaillat és gyömbérpor… Elsőre nem mindenkinek a whisky jut eszébe ezekről a szavakról, de az idei Gourmet Fesztiválon Szombati Zsolt, a The Macallan és a The Famous Grouse hazai márkanagykövete gondoskodott a felejthetetlen íz-asszociációkról.
A 2017-es Gourmet Fesztiválon két skót whiskymárka is képviseltette magát, a The Famous Grouse és a The Macallan. Szombati Zsolt bártender, a két márka hazai nagykövete olyan különleges ízpárosításokkal készült, amelyek közelebb hozzák egymáshoz a whisky világát és a gasztronómiát. Ezáltal olyan egyedi ízeket és felejthetetlen élményeket ajándékozott a vendégeknek, ami eddig talán ismeretlen volt előttük.
„A The Famous Grouse whiskyk alapvetően narancsos, trópusi jegyekkel rendelkeznek, ezért kétféle narancsváltozatot, és választható csokoládét kínáltunk a résztvevőknek. A Smoky Black füstös ízét a kandírozott narancs kicsit elnyomja, és a narancsos ízvilágot helyezi előtérbe, az édesebb tónusok felé haladva. Aki viszont preferálja a keserű ízeket, annak a kandírozott naranccsal ellentétben a szárított narancshéjból készült narancspor tökéletes választás, hiszen ez kissé kesernyésebb ízt ad az italoknak.” – mondta a The Famous Grouse magyarországi márkanagykövete.
A The Macallan többek között annak is köszönheti előkelő helyét a prémium szeszek világában, hogy a végső desztilláció csupán 16%-át töltik át a mesterek a hordókba, melyeket különös gonddal választanak ki, amik a citrusos-kókuszos íztől kezdve a narancsos csokoládén át a vanília aromájáig bezárólag meghatározzák az ízét.
„A szuperprémium whisky és az eper csokiszökőkúttal mindig tökéletesen passzol egymáshoz, így az idei fesztivál egyik főszereplőjét, a savas ízvilágú epret választottam, ami a The Macallan gyömbéres, csípősebb gyümölcsös jegyeihez kiválóan illik. A 62%-os kakaótartalmú csokoládé kifogástalan választás, mivel ha ennél magasabb a kakaótartalom, túl keserű eszenciát eredményez, ami elnyomná a whisky ízét, viszont eperrel társítva szépen összecsengenek a zamatok. A vendégek választhattak, hogy gyömbér-, vagy narancsporral kívánják-e a whiskyjüket fogyasztani, mivel ezek egyfajta ízkatalizátorként működnek, kiemelve a whisky csodálatos aromáit.” – fogalmazott Szombati Zsolt.
A fesztivál látogatói a The Famous Grouse x The Macallan standjánál megtekinthetik a The Famous Grouse Gourmet Pillanatok fotópályázatának húsz döntős képét is. A közönség által megszavazott első díj végül Gondy-S. Hajnalkáé lett, aki egy két főre szóló heti Gourmet Fesztivál bérlettel, és egy fényképezőgéppel lett gazdagabb.
Kapcsolódó cikkeink
Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >Ismét Magyarországon a világhírű spanyol séf! Bibo Budapest és a BOTANIQ Bár a Gourmet Fesztiválon
A BOTANIQ Collection idén két egységgel is bemutatkozik az MBH…
Tovább olvasom >Drágulhatnak a whiskyk és rumok az EU válaszlépései nyomán
Donald Trump legújabb kereskedelempolitikai lépése ismét hullámokat vet a világpiacon:…
Tovább olvasom >További cikkeink
Véget ért a II. Ifjúsági PET Kupa
2025. július 20. és 25. között második alkalommal szervezte meg…
Tovább olvasom >A nagyszámú érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítja nevezési határidejét a Green Pledge!
Meghosszabbított nevezési határidővel, egészen augusztus 11-e, hétfőig várja a pályázatokat…
Tovább olvasom >Online is elérhetők a Beauty Expo előadásai
A május 23–24-én megrendezett 4. Rossmann x Krémmánia Beauty Expo…
Tovább olvasom >