Vulcano csokoládé: nem olvad, nem hízlal
A brit sajtó a „csokoládék Szent Gráljának” kiáltotta ki a Vulcano névre keresztelt új csokoládét, mely 90 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmaz „hagyományos” társainál, és jóval nehezebben olvad.
A készítményt egy svájci luxuscsokoládé-gyártó, a Barry Callebaut fejlesztette ki. A csokoládé a legtitkosabb körülmények között készült, egy nemzetközi kutatócsoport hosszas munkája eredményeként.
Míg a legtöbb csokoládé 30°C-on már olvadni kezd, a Vulcano 55°C-ig teljesen megőrzi eredeti halmazállapotát. Ráadásul 90 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint az átlagos csokoládétermékek.
A gyártók az új termékkel azokat a fogyasztókat célozzák meg, akik odafigyelnek arra, mikor mennyi kalóriát visznek be szervezetükbe. Ugyanakkor Afrika és Ázsia is komoly piacot jelenthet a Vulcano számára, hiszen a melegebb éghajlatú területeken jóval költségesebb és problematikusabb az édességek tárolása – írja a Pénzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
TUTTI Sweety Édes fogások
A TUTTI Sweety termékcsalád a klasszikus édes fogásokat hozza vissza…
Tovább olvasom >Freego, Gluténmentes leveles sajtos pogácsa, előkelesztett, gyorsfagyasztott
A Freego legújabb innovációja: a Freego Gluténmentes Leveles Sajtos Pogácsa,…
Tovább olvasom >Márka Szőlő-Vattacukor ízű szénsavas üdítőital
A kezdetben limitált kiadású Szőlő-vattacukor termékünk a nagy érdeklődésre való…
Tovább olvasom >