Vulcano csokoládé: nem olvad, nem hízlal
A brit sajtó a „csokoládék Szent Gráljának” kiáltotta ki a Vulcano névre keresztelt új csokoládét, mely 90 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmaz „hagyományos” társainál, és jóval nehezebben olvad.
A készítményt egy svájci luxuscsokoládé-gyártó, a Barry Callebaut fejlesztette ki. A csokoládé a legtitkosabb körülmények között készült, egy nemzetközi kutatócsoport hosszas munkája eredményeként.
Míg a legtöbb csokoládé 30°C-on már olvadni kezd, a Vulcano 55°C-ig teljesen megőrzi eredeti halmazállapotát. Ráadásul 90 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint az átlagos csokoládétermékek.
A gyártók az új termékkel azokat a fogyasztókat célozzák meg, akik odafigyelnek arra, mikor mennyi kalóriát visznek be szervezetükbe. Ugyanakkor Afrika és Ázsia is komoly piacot jelenthet a Vulcano számára, hiszen a melegebb éghajlatú területeken jóval költségesebb és problematikusabb az édességek tárolása – írja a Pénzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
Bekuckózós élmény a novemberi hűvös napokra!
Megérkezett a limitált kiadású Mizo narancsos-csoki ízű tejital! Nincs is melengetőbb…
Tovább olvasom >Unicum, Unicum Szilva, Unicum Barista díszdobozban
Unicum/Unicum Szilva/Unicum Barista 0,7 l díszdobozban 2 minitermékkel Unicum/Unicum Szilva/Unicum…
Tovább olvasom >Szamos praliné szaloncukor- és marcipán szaloncukor-válogatás
A Szamos marcipán és praliné szaloncukrok ízvilága válogatásban összegyűjtve az…
Tovább olvasom >