Vörös és fekete
Hogy melyik területet forradalmasítja az utóbbi bő három évben rengeteg termékdíjat szerző, rooibos teafűből készült eszpresszó, a kávékét vagy a teákét, azon talán még vitatkozni is lehetne, az azonban biztos, hogy az úgynevezett red espresso elkészítésében és felhasználási formáit illetően sokkal inkább a kávékra hasonlít.A Dél-Afrika hegyes vidékein vadon növő teafajta kézzel gyűjtött leveleit a kávé helyett rakják a kávéfőzőbe, és nagy nyomással főzik át. A kapott végtermék vöröses színű, habos, kissé édeskés, diós ízű koffeinmentes ital, amit a presszókávéhoz hasonlóan lehet variálni, ízesíteni – készülhet belőle macchiato, cappuccino, latte, és hideg változatok is: jeges, frappé, „kávé alapú” koktélok.
A red espresso nem igazán alternatívája a kávénak, inkább valamiféle színesítő eleme a kávézók világának, ami nemcsak egyediségének köszönheti sikerét, hanem többek között annak is, hogy még a zöld teáknál is ötször több antioxidánst tartalmaz. Ára viszont a prémium kávékét is veri: kilója eléri a 10 000 Ft-ot is. Hozzánk legközelebb Németországban és Lengyelországban szerezhető be.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >