Vonzóbb lesz a SZÉP-kártya
Fontos döntéseket hozott a kormány, melyektől azt várják, hogy támogatják majd a belföldi turizmust a koronavírus-járvány miatti nehéz helyzetben – idézi Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a portfolio.hu. A lépések elsősorban a SZÉP-kártyát népszerűségét növelhetik, így többen költhetik el belföldön a nyaralásra szánt összeget.
2020 június 30-ig a SZÉP-kártyára utalt összegek mentesülnek a szociális hozzájárulási adó alól – mondta a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely. Emellett a közszférában az évente rekreációra adható összeget az eddigi 200 ezer forintról 400 ezerre emelte a kormány, a versenyszférában pedig 450 ezerről 800 ezerre nő a keret. Ezzel párhuzamosan az egyes alszámlákra utalható maximális összeg is változik:
szálláshelyre 225 ezer helyett 400 ezer forintot lehet utalni,
vendéglátásra 150 ezer helyett 265 ezer forintot,
szabadidős szolgáltatásokra pedig 75 ezer helyett 135 ezer forintot.
Rendkívül fontos lesz a vendéglátásban, turizmusban, hogy minél többen a hazai turizmus élénkítésében vegyenek részt, így ellensúlyozni lehet az idei vagy akár a jövő évben kieső külföldi turizmust – mondta Gulyás.
További intézkedésként hozzátettte, hogy az idegenforgalmi adót a szállásadónak december 31-ig nem kell beszedni, de az állam a szokásos kiegészítést kifizeti nekik. (portfolio.hu)
Kapcsolódó cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >VIMOSZ: optimizmus a turisztikai szektorban
Kitartó optimizmus jellemzi a magyarországi turisztikai szektort, az ágazat szereplői…
Tovább olvasom >Balatoni Turizmus Szövetség: Pokol van a Balaton partján
A Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) közleményben hívta fel a figyelmet…
Tovább olvasom >További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >