Vízi szárnyasokat feldolgozó üzem létesült Orosházán
Korszerű, vízi szárnyasokat feldolgozó üzem létesült Orosházán 1,8 milliárd forintból. A beruházás befejeződött, a próbaüzemelést követően januártól indul a termelés felfuttatása, 2015-ben több mint egymillió baromfi feldolgozását tervezik – tájékoztatta a tulajdonos Pannon Fine Food Kft. ügyvezetője az MTI-t szerdán.
Nyeste Lajos kiemelte: az orosházi üzem Kelet-Európában egyedülálló tartósító technológiát alkalmaz. A módszerrel jelentősen növelhető a friss víziszárnyastermékek eltarthatósági ideje, ami az exportpiacok bővítésére nyújt lehetőséget.
Az üzemben 2015-ben 1,2-1,3 millió hízott liba és kacsa feldolgozását tervezik, év végére a feldolgozó a tervek szerint teljes kapacitással üzemel. A Pannon Fine Food minőségi termékeit – friss és fagyasztott máj, mell, comb – főként Nyugat-Európában és a Távol-Keleten értékesíti, a tervezett éves árbevétel 70-80 százalékát adja majd a külpiaci eladás.
A vízi szárnyasokat közel száz helyi tenyésztő biztosítja az üzem száz kilométeres körzetében, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyében.
Az ügyvezető elmondta, hogy a Pannon Fine Food a beruházást saját erő mellett összesen 490 millió forint pályázati támogatásból és a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja segítségével valósította meg. Az üzemben több mint kétszáz új munkahely létesült. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >Csatlakozik a Bonafarm Csoporthoz Szautner Péter
A Bonafarm Csoport vezérigazgató-helyetteseként és csoport stratégiai igazgatóként folytatja pályafutását…
Tovább olvasom >A Lidl és az Agrárminisztérium bejelentette: indul a hazai dinnyeszezon
Megérkezett az első, magyar beszállítóktól származó görögdinnye szállítmány a Lidl…
Tovább olvasom >