Vízi szárnyasokat feldolgozó üzem létesült Orosházán
Korszerű, vízi szárnyasokat feldolgozó üzem létesült Orosházán 1,8 milliárd forintból. A beruházás befejeződött, a próbaüzemelést követően januártól indul a termelés felfuttatása, 2015-ben több mint egymillió baromfi feldolgozását tervezik – tájékoztatta a tulajdonos Pannon Fine Food Kft. ügyvezetője az MTI-t szerdán.
Nyeste Lajos kiemelte: az orosházi üzem Kelet-Európában egyedülálló tartósító technológiát alkalmaz. A módszerrel jelentősen növelhető a friss víziszárnyastermékek eltarthatósági ideje, ami az exportpiacok bővítésére nyújt lehetőséget.
Az üzemben 2015-ben 1,2-1,3 millió hízott liba és kacsa feldolgozását tervezik, év végére a feldolgozó a tervek szerint teljes kapacitással üzemel. A Pannon Fine Food minőségi termékeit – friss és fagyasztott máj, mell, comb – főként Nyugat-Európában és a Távol-Keleten értékesíti, a tervezett éves árbevétel 70-80 százalékát adja majd a külpiaci eladás.
A vízi szárnyasokat közel száz helyi tenyésztő biztosítja az üzem száz kilométeres körzetében, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyében.
Az ügyvezető elmondta, hogy a Pannon Fine Food a beruházást saját erő mellett összesen 490 millió forint pályázati támogatásból és a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja segítségével valósította meg. Az üzemben több mint kétszáz új munkahely létesült. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Versenytényezővé válik a telephely az e-kereskedelemben
A digitalizáció és a fogyasztói elvárások gyors változása nyomán az…
Tovább olvasom >Exportban erősödik a Gyermelyi – alkalmazkodás a kihívásokhoz
A Gyermelyi Zrt. 2024-es pénzügyi beszámolója alapján világosan látszik: a…
Tovább olvasom >Önkéntes Vízadó program indul Budapesten
Önkéntes Vízadó programot hirdet Budapesten a 10 millió Fa, Budapest…
Tovább olvasom >