Visszahívta a boltokból a sárgabaracklekvárt tartalmazó termékeit a Friesland
A gyártó cég számítása szerint még akkor is az egészségügyi határérték alatt van a termékek dioxin-tartalma, ha esetleg beigazolódik, hogy azok szenynyezett alapanyagot is tartalmaznak.
A cég azután döntött a termékek visszahívása mellett, hogy a
cseh alapanyag beszállítójától még július végén azt a tájékoztatást kapta,
miszerint a két termékéhez felhasznált sárgabaracklekvár egy része Indiából
származó guar-gumit tartalmaz.
A cég kártalanítja kereskedelmi partnereit a viszszahívott
termékek miatt ért veszteségeikért. A Friesland mindenben együttműködött a
élelmiszer-biztonsági hatóságokkal, számításaik szerint a termékekben lévő
dioxin-tartalom nem éri el az emberre veszélyes mértéket, a termékek
visszahívását a fogyasztói bizalom megőrzése indokolta.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Piacra jutás, marketing, AI applikáció: kézzelfogható segítséget nyújt a SPAR Régiók Kincsei programja a kistermelők számára
Több mint 550-re emelkedett a kistermelőktől, kézműves cégektől, kisebb borászatokból…
Tovább olvasom >Megérkezett a Samsung Vision AI a vállalat legújabb tévéivel és hangprojektoraival
A Samsung bejelentette 2025-ös televízió és hangprojektor termékcsaládjainak bevezetését, a…
Tovább olvasom >További 4 éven át Hinora Ferenc a Magyar Marketing Szövetség elnöke
A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május…
Tovább olvasom >