VinCE Champagne a Holdon: november 26-án felpezseg a Belvárosi Piac
Tizennyolc champagne-ház pezsgőit, ezek mellé pedig tizennégy étterem különleges ételpárosításait, például Bresse-i csirkét, korhely hallevet, garnélás pelmenyit vagy akár osztrigát is kóstolhatnak a VinCE Champagne a Holdon látogatói vasárnap a Hold utcai Belvárosi Piacon.
Noha a magyarországi pezsgőkultúra évek óta folyamatosan fejlődik, első alkalommal valósul meg olyan esemény, ahol nem szakmai kóstolón vagy nagyszabású vacsoraprogramon, hanem egy sokkal lazább, délutánba nyúló villásreggeli keretében lehet ismerkedni az eredetvédett francia pezsgők széles választékával – közölték az MTI-vel a szervezők.
Mint kiemelték, a Belvárosi Piac műemlék épülete és gasztronómiai kínálata méltó környezetet teremt a champagne-ok bemutatkozásához, ahol a töltött poharak mellé osztriga, kaviár, de akár marhasültes vagy langusztás smörrebrödök, Bresse-i csirke, korhely hallé, garnélás pelmenyi, fűszeres csiga, káposztás tokhal, vagy kacsakolbász is rendelhető.
A látogatók a gasztropiac tizenkét étterme, valamint az erre az alkalomra érkező balatonszemesi Kistücsök és budapesti Arany Kaviár kínálatából válogathatnak.
Az éttermek egy-egy champagne-házat is képviselnek, és készülő ételeiket is ezek a pezsgők inspirálják. A földszinti közösségi piac helyén Champagne-korzó várja a látogatókat: ez lesz a sétálókóstoló helyszíne, ahol a champagne-standok kínálatából lehet válogatni. A champagne mellett kaviárokkal is ismerkedhetnek a vendégek az Arany Kaviár földszinti standján, lesz többek között szibériai tokhal kaviár, imperial kaviár osztrigával és lazacikra is.
A VinCE csapata ezúttal is lehetőséget teremt arra, hogy az érdeklődők ingyenes előadásokon is részt vehessenek a nap során. A kóstolók mellett sabrage-olni, vagyis szablyázni is tanulhatnak a vállalkozó kedvűek Borsos Gergely sommelier-től.
A champagne-okhoz illő zenét a Max&Kata gitárduó és a Swing á la Django formáció biztosítja. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Minden korty egy új fejezet – teljesen megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád
A borkészítés minden fázisát elemezve és átgondolva, a legújabb trendeknek…
Tovább olvasom >Nemzetközi szinten csökken, itthon nő a pezsgőfogyasztás
A pezsgő mindig is a luxus szimbóluma volt, amelyet az…
Tovább olvasom >Hungaria-partnertalálkozó
Partnertalálkozóval ünnepelte a Hungaria pezsgőmárka 70 éves születésnapját. A május…
Tovább olvasom >További cikkeink
Véget ért a II. Ifjúsági PET Kupa
2025. július 20. és 25. között második alkalommal szervezte meg…
Tovább olvasom >A nagyszámú érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítja nevezési határidejét a Green Pledge!
Meghosszabbított nevezési határidővel, egészen augusztus 11-e, hétfőig várja a pályázatokat…
Tovább olvasom >Online is elérhetők a Beauty Expo előadásai
A május 23–24-én megrendezett 4. Rossmann x Krémmánia Beauty Expo…
Tovább olvasom >