Village Food Fesztivál – Göcsej íze címmel rendeznek gasztronómiai fesztivált a Göcseji Falumúzeumban
A tájegység hagyományos ételeit és azok újszerű elkészítési módját mutatják be az első Village Food Fesztiválon május 18-án Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban.
A fesztiválprogram arra a kérdésre ad választ, hogy az eredeti alapanyag felhasználásával, az eredeti ízvilág megtartása mellett milyen módon lehet korszerűbbé tenni a göcseji konyha hagyományos ételeit – közölte a szerdai programismertető sajtótájékoztatón Varjú András falumúzeumi osztályvezető.
A falumúzeum portáin a tradicionális göcseji ételek eredeti és újszerű technológiával készült, változatosabb formáját is megkóstolhatják a látogatók – mondta Miszori József, a fesztivál szakmai vezetője.
Az eredeti kolbászos bableves mellett ott lesz majd a „kicsit könnyített”, korszerűsített krémleves változat is. A dödölle készítésekor a fehérliszt arányán változtatnak, a prószába kukorica kerül.
A teljeskiőrlésű lisztből sütött lepényt aszalt és erdeigyümölcsökkel kínálják, a hagyományos túros, tökös-mákos rétesek helyett savanyú káposztával és hússal, valamint kelkáposztás gombával töltött változat is az asztalra kerül – ismertette a szakács szakoktató. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >Új éttermi szolgáltatást vezetett be a Munch
Elindult a Munch Club, amely exkluzív éttermi 1+1 Dealekkel és…
Tovább olvasom >Gourmet kaland útközben is: megújult az OMV VIVA nyári gasztrokínálata
A nyár nemcsak a szabadságról és a napsütésről szól, hanem…
Tovább olvasom >További cikkeink
Online is elérhetők a Beauty Expo előadásai
A május 23–24-én megrendezett 4. Rossmann x Krémmánia Beauty Expo…
Tovább olvasom >Könnyek a vízben segélykoncert szeptemberben, a jótékonysági akció folytatódik
A nagy hőségre való tekintettel az ősz elejére halasztották a…
Tovább olvasom >Közelebb kell hozni egymáshoz a termelőket és a fogyasztókat
A rövid ellátási lánc megerősítésével közelebb kell hozni egymáshoz a…
Tovább olvasom >